شیوه های ترجیحی و سبک یادگیری دانشجویان کارشناسی ارشد علوم مدیریت و اقتصاد سلامت دانشگاه علوم پزشکی ایران

پیام:
چکیده:
مقدمه

یکی از عوامل موثر بر فرایند یاددهی – یادگیری اثربخش، شناخت روشی است که فراگیران اطلاعات و تجربیات جدید را در ذهن خود سازماندهی و پردازش می کنند. لذا ضروری است ترجیحات یادگیری و سبک ترجیحی دانشجویان به منظور آموزش موثر مورد بررسی قرار گیرد. مطالعه حاضر با هدف تعیین ترجیحات دانشجویان کارشناسی ارشد گروه مدیریت و اقتصاد سلامت انجام شده است.
روش پژوهش:پژوهش حاضر توصیفی - تحلیلی است که بصورت مقطعی در سال 1392 انجام شد. جامعه پژوهش شامل کلیه دانشجویان کارشناسی ارشد گروه مدیریت و اقتصاد سلامت دانشگاه علوم پزشکی ایران (42 نفر) بودند که بصورت سرشماری در مطالعه وارد شدند (نرخ پاسخگویی85%). ابزار مورد استفاده در مطالعه حاضر پرسشنامه ی استاندارد دوازده سوالی کلب است (الفای کرونباخ82/0). پس از توزیع و جمع آوری پرسشنامه ها، تجزیه و تحلیل داده ها بر طبق راهنمای کلب با استفاده از آزمون های آمار توصیفی - تحلیلی انجام شد.

یافته ها

نتایج نشان داد در بین دانشجویان گروه مدیریت و اقتصاد سلامت دو شیوه ی ترجیح یادگیری «آزمایشگری فعال»(29%) و «تفکر انتزاعی» (28%) در الویت قرار گرفت. سبک غالب یادگیری در بین دانشجویان مدیریت و اقتصاد سلامت «سبک انطباق یابنده» (58%) تعیین شد. هم چنین یافته ها ارتباط معنی داری بین سبک یادگیری و متغیرهای جمعیت شناسی دانشجویان نشان نداد.

نتیجه گیری

با توجه به سبک غالب دانشجویان مورد بررسی می توان گفت استفاده از روش های یادگیری استقرایی، شیوه های تعاملی و شبیه سازی شده در برنامه آموزشی دانشجویان مقطع تحصیلات تکمیلی می تواند بستر لازم برای توانمندی در استدلال، تحلیل و مهارت های حل مسئله دانشجویان مدیریت و اقتصاد سلامت را فراهم سازد.
چکیده:

مقدمه

یکی از عوامل موثر بر فرایند یاددهی – یادگیری اثربخش، شناخت روشی است که فراگیران اطلاعات و تجربیات جدید را در ذهن خود سازماندهی و پردازش می کنند. لذا ضروری است ترجیحات یادگیری و سبک ترجیحی دانشجویان به منظور اموزش موثر مورد بررسی قرار گیرد. مطالعه حاضر با هدف تعیین ترجیحات دانشجویان کارشناسی ارشد گروه مدیریت و اقتصاد سلامت انجام شده است.
روش پژوهش:پژوهش حاضر توصیفی- تحلیلی است که بصورت مقطعی در سال 1392 انجام شد.کلیه دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم مدیریت و اقتصاد دانشگاه علوم پزشکی ایران بصورت سرشماری در مطالعه وارد شدند(نرخ پاسخگویی 85%). ابزار مورد استفاده در مطالعه حاضر پرسشنامه ی استاندارد دوازده سوالی کلب است. (الفای کرونباخ 70/0 تا 90/0) پس از توزیع و جمع آوری پرسشنامه ها، تجزیه و تحلیل داده ها بر طبق راهنمای کلب با استفاده از آزمون های آمار توصیفی-تحلیلی انجام شد.

یافته ها

نتایج نشان داد در بین دانشجویان گروه علوم مدیریت و اقتصاد دو شیوه ی ترجیح یادگیری «آزمایشگری فعال»(29%) و «تفکر انتزاعی» (28%)در الویت قرار گرفت. سبک غالب یادگیری در بین دانشجویان مدیریت و اقتصاد سلامت «سبک انطباق یابنده» (58%) تعیین شد. همچنین یافته ها ارتباط معنی داری بین سبک یادگیری و متغیرهای جمعیت شناسی دانشجویان نشان نداد.

نتیجه گیری

درنهایت، براساس نتایج مطالعه حاضر می توان گفت استفاده از روش های یادگیری استقرایی، شیوه های تعاملی و شبیه سازی شده در مقطع تحصیلات تکمیلی می تواند توانمندی استدلال، تحلیل و مهارتهای حل مسئله دانشجویان علوم مدیریت و اقتصاد سلامت را بهبود بخشد.

زبان:
فارسی
صفحات:
57 تا 65
لینک کوتاه:
magiran.com/p1302820 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!