اصلاح ساختارهای قانونی، نظارتی و فرهنگی در مبارزه با فساد اداری

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
فساد اداری که بستر آن، نظام اداری و اداره امور دولتی است، زمینه ای فراهم می کند که کارمندان فاسد از موقعیت انحصاری خود در ارائه خدمات به ارباب رجوع بهره می گیرند و با شغل خود به تجارت غیرقانونی می پردازند.
روش تحقیق: این مقاله به روش توصیفی تحلیلی و با استفاده از منابع کتابخانه ای انجام شده است.
یافته ها
در شرایط فساد اداری، کارمندان فاسد با سوءاستفاده از موقعیت شغلی ایجادشده، دست به اقداماتی می زنند که حقوق اجتماعی، اقتصادی و سیاسی شهروندان را نادیده می گیرند. اشکالات موجود ناشی از خلاهای قانونی، نبود سیستم های نظارتی قوی و سستی ساختارهای فرهنگی و اخلاقی جامعه، از عوامل زمینه ساز این وضعیت است. قانون گذار با تصویب قانون ارتقاء سلامت اداری و مقابله با فساد و دولت با تدوین و تصویب آیین نامه های مرتبط و فعال کردن دستگاه های نظارتی با همکاری قوه قضاییه، توانسته اند به اصلاح ساختار قوانین و کنترل بپردازند. جامعه نیز با تقویت ساختارهای فرهنگی و اخلاقی خود توانسته است در مرحله ی اول با از بین بردن زمینه ی فساد اداری و در مرحله ی بعد با نظارت و گزارش آن به مراجع ذی ربط در مبارزه با فساد اداری کمک زیادی کند.
نتیجه گیری
فساد مالی، پدیده ای پیچیده است که با اصلاح ساختار قوانین، اصلاح کنترل و مسئولیت پذیری و اصلاح ساختار فرهنگی و اخلاقی جامعه از بین می رود.
زبان:
فارسی
در صفحه:
139
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1317637 
سامانه نویسندگان
  • دکتر جواد صالحی
    نویسنده مسئول (2)
    دکتر جواد صالحی
    دانشیار گروه حقوق، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
اطلاعات نویسنده(گان) توسط ایشان ثبت و تکمیل شده‌است. برای مشاهده مشخصات و فهرست همه مطالب، صفحه رزومه را ببینید.
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)