استفاده از مدل های رویشی برای بررسی و شبیه سازی روش ها و سناریوهای مختلف مدیریت جنگل (مطالعه موردی: بخش گرازبن جنگل خیرود)

پیام:
چکیده:
جنگل های شمال کشور با ارزش ترین جنگل های ایران از نظر صنعتی و تولید چوب به شمار می روند. برداشت های صنعتی فقط در این قسمت از جنگل های کشورمان صورت می گیرد. این جنگل ها تحت مدیریت ناهمسال و روش تک گزینی اند. برای اینکه مشخص شود روش مدیریت دانه زاد ناهمسال در این جنگل ها نه فقط از جنبه اکولوژیکی، بلکه از سایر دیدگاه ها به خصوص از لحاظ اقتصادی بر سایر روش ها برتری دارد، این روش باید به طریقی بررسی شود. امروزه استفاده از مدل سازی ها و شبیه سازی ها برای بررسی روش های مدیریت جنگل بسیار رایج و شایع شده است. در این تحقیق که در بخش گرازبن جنگل خیرود به وسعت 934/24 هکتار انجام شد، ابتدا مدل های رویشی خاص جنگل های ناهمسال و آمیخته تهیه شد و سپس با استفاده از این مدل ها که مدل های رویشی تک درخت اند روش های مختلف مدیریت جنگل از لحاظ تولید چوب، اقتصادی بودن، و پایداری جنگل بررسی و شبیه سازی شد. نتایج استفاده از این مدل ها بر این نکته دلالت می کند که رویش حجمی سالانه در دامنه 2/5 تا 7 متر مکعب در هکتار (برای ممرز 2/5، راش 5، و بلوط تا 7 متر مکعب در هکتار) است. همچنین تحلیل مدل و آنالیز های این تحقیق دلالت بر عملی بودن و برتری روش مدیریت دانه زاد ناهمسال در حفظ پایداری جنگل و تولید چوب از نظر اقتصادی در مقایسه با سایر روش ها (دانه زاد همسال جوان، دانه زاد همسال بالغ، و دانه زاد دواشکوبه) دارد.
زبان:
فارسی
صفحات:
595 تا 612
لینک کوتاه:
magiran.com/p1386012 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!