بررسی ارتباط جریان خون جانبی قلبی با پیامدهای بالینی در بیماران دچار نشانگان کرونری حاد

پیام:
چکیده:
مقدمه
امروزه اهمیت گردش خون جانبی و عوامل تشخیصی آن، توجه بسیاری را به خود جلب نموده است. حضور این رگ ها تغییر چشمگیری در بروز آنژین، انفارکتوس میوکارد و اختلال دیواره ای بطنی یا همودینامیک ایجاد نمی کند. از سوی دیگر در گروهی از مطالعات، رگ های جانبی را عامل مشاهده الکتروکاردیو گرام طبیعی در بیماران دچار بیماری رگ های کرونر (CAD) می دانند. با توجه به اثر رگ های جانبی و وجود عدم توافق، به بررسی تاثیر گردش خون جانبی بر پیامد بالینی در گروهی از بیماران با تشخیصACS، پرداخته شده است.
هدف
تعیین ارتباط جریان خون جانبی قلبی بر پیامد بالینی در بیماران دچار نشانگان کرونری حاد مراجعه کننده به بیمارستان حشمت رشت.
مواد و روش ها
در این مطالعه توصیفی- تحلیلی 99 بیمار دچار نشانگان کرونری حادکه به بیمارستان حشمت رشت مراجعه کرده بودند وارد مطالعه شدند. اکوکاردیوگرافی و آنژیوگرافی کرونرو کراتین کیناز نیز در آغاز ورود و سپس 12 و 48 ساعت پس از آن سنجیده شد. بیماران با و بدون رگ های جانبی در طی یک سال از نظر پیامدهای بالینی در برگیرنده مرگ، انفارکتوس مجدد و بستری مجدد به دلیل ایسکمی تکرار شونده و کاستی جهشی سیستولی بررسی شدند. ارتباط جریان خون جانبی با پیامد بالینی بر اساس نوع راهبرد درمانی انتخاب شده پس از آنژیوگرافی در بیماران جداگانه بررسی شد. داده ها با استفاده از امار توصیفی و استنباطی با نرم افزار SPSS نسخه 20 تجزیه و تحلیل گردید.
نتایج
از 113 نفر، 99 نفر وارد مطالعه شدند که 6/ 56% مرد و 4/ 43% زن بودند. میانگین سنی نمونه ها 75/ 9±34 /59 سال بود. در آنژیوگرافی 40 نفر (4/ 40%) با رگ های جانبی و 59 نفر (6 /59%) بدون رگ های جانبی بودند. میان دو گروه از نظر جنس، مدت بستری، تعداد ضربان قلب در دقیقه، فشار خون سیستولی و دیاستولی و میانگین فشار خون شریانی تفاوت معنی دار دیده نشد. بین دیابت شیرین و جود رگ های جانبی تفاوت معنی دار مشاهده گردید (p=0.001). در میزان کاستی جهشی سیستولی بین دو گروه در دو زمان ابتدا و پس از 1سال هیچ تفاوت معنی دار دیده نشد. همچنین، بین میزان حفظ عملکرد سیستولی قلب، تغییر کاستی جهشی سیستولی در عرض 1 سال در بیماران با و بدون تشکیل گردش خون جانبی ارتباطی وجود ندا شت همچنین، ارتباط معنی دار بین وجود رگ های جانبی در بیمار و دو متغیر بستری مجدد و مرگ پیدا نشد.
نتیجه گیری
این پژوهش نشان داد که پیامدهایی مانند مرگ ومیر و بستری مجدد و حفظ عملکرد سیستولی در بیماران با تشخیص ACS (در بردارنده آنژین قلبی و MI)، بین بیماران با و بدون رگ های جانبی تفاوتی وجود ندارد.
زبان:
فارسی
صفحات:
35 تا 40
لینک کوتاه:
magiran.com/p1460718 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!