اثر ترکیبی اسانس های زنیان وآویشن شیرازی بر برخی از باکتری های بیماری زای غذایی

پیام:
چکیده:
سابقه و هدف
کاربرد ترکیبات طبیعی شامل اسانس های روغنی روش موثری برای جلوگیری از رشد باکتری های بیماری زا در مواد غذایی می باشد. این مطالعه به منظور بررسی اثر ترکیبی دو اسانس آویشن شیرازی و زنیان بر برخی از این باکتری های بیماری زای غذایی انجام شد.
مواد و روش ها
در این مطالعه اثر غلظت های مختلف اسانس زنیان و اسانس آویشن شیرازی به صورت تنها و توام با هم در محیط آزمایشگاهی جهت تعیین حداقل غلظت بازدارنده (MIC) به روش براث میکرو دایلوشن بر علیه برخی از باکتری های پاتوژن غذایی شامل اشریشیاکولای، سالمونلا تیفی موریوم، لیستریا مونوسایتوژنز، باسیلوس سرئوس و استافیلوکوکوس اورئوس و هم چنین اثر غلظت های تحت بازدارنده این ترکیبات بر منحنی رشد باکتری اشریشیاکولای و باسیلوس سرئوس بررسی گردید.
یافته ها
نتایج بررسی اثر ترکیبی اسانس های زنیان و آویشن شیرازی نشان دهنده اثر سینرژیستی دو اسانس بر علیه باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سرئوس و اثر افزایشی در مورد باکتری های اشریشیا کولای، سالمونلا تیفی موریوم و لیستریا مونوسایتوژنز بود. اثر ترکیبی غلظت های تحت بازدارنده اسانس های مورد مطالعه نشان داد که این دو ماده با هم باعث افزایش فاز تاخیری و کاهش سرعت رشد باکتری های مورد نظر به خصوص باسیلوس سرئوس شدند که این اثر در میکروبیولوژی مواد غذایی حائز اهمیت می باشد.
نتیجه گیری
نتایج این مطالعه نشان داد که اسانس های زنیان و آویشن شیرازی به خصوص موقعی که به صورت ترکیبی استفاده شوند، در برابر رشد باکتریایی موثر هستند و کاربرد بالقوه آن ها در سیستم های مواد غذایی پیشنهاد می گردد
زبان:
فارسی
صفحات:
374 تا 383
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1481471