مقایسه ابعاد روانشناختی افراد دیابتی و غیردیابتی شهر ایلام

چکیده:
زمینه و هدف
دیابت شیرین از بیماری های مزمن شایع می باشدکه باعث به خطرافتادن سلامت روانی افراد می شود وبر عملکرد فردی و اجتماعی اثرات گسترده ای دارد. پژوهش حاضر با هدف مقایسه ابعاد روانشناختی بیماران دیابتی و افراد غیردیابتی صورت گرفته است.
روش بررسی
تحقیق حاضر از نوع مورد- شاهدی می باشد. جامعه آماری پژوهش حاضر، شامل کلیه بیماران دیابتی شهر ایلام بوده است که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب گردیدند. در هر گروه، تعداد 30 مرد و 30 زن حضور داشتند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه فهرست تجدید نظر شده اختلالات روانیSCL-90 استفاده گردید. داده های حاصل از پژوهش با استفاده از t مستقل مورد تحلیل قرار گرفت.
یافته ها
بین دو گروه از لحاظ سلامت روان، تقاوت معنی داری وجود داشت (05/0 .(p< درباره حیطه های وضعیت سلامت روان بین دو گروه از لحاظ متغیرهای وسواس (04/0p=)، پرخاشگری (000/0p=)، حساسیت فردی (000/0p=)، اضطراب (008/0p=) تصورات پارانویید (004/0p=)، شکایات جسمانی (017/0p=) و افسردگی (01/0p=) تفاوت معناداری وجود داشت.
نتیجه گیری
دیابت، بیماری مزمنی است که سلامت روان بیماران را تحت تاثیر قرار می دهد. با توجه به افزایش شیوع دیابت شیرین، ضرورت ارزیابی روان شناختی این بیماران جهت تشخیص زودرس و در صورت لزوم اضافه نمودن درمان های روانشناختی به درمان های رایج پیشنهاد می گردد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
28
لینک کوتاه:
magiran.com/p1530106 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!