بررسی فشارهای مجرای مقعدی، پیش و پس از الکتروتراپی همورویید

پیام:
چکیده:
مقدمه
در عمل هموروییدکتومی، که معمول ترین روش جراحی درمان همورویید است، به دلیل قطع یا آسیب رسیدن به اسفنکترهای مقعدی، احتمال دارد فشار مجرای مقعدی (کانال آنال) کاهش یافته و باعث درجاتی از بی اختیاری گاز و مدفوع در بیمار شود. در الکتروتراپی همورویید، که هیچ بافتی برداشته نمی شود، از لحاظ نظری، نباید آسیبی به اسفنکترهای مجرای مقعد وارد شود. هدف از این پژوهش، بررسی اثر الکتروتراپی بر فشارهای اسفنکتری ناحیه مجرای مقعدی است، که پیشتر انجام نشده است.
روش کار
در پژوهشی آینده نگر، شمار سی بیمار 23 تا 64 ساله و میانگین 40.1 سال با هموروییدهای درونی در درجه های دو و سه و بدون داشتن بیماری های همزمان آنورکتال، مانند شقاق و فیستول ونبود نیاز به اسفنکتروتومی همزمان، برای درمان با استفاده از روش الکتروتراپی برگزیده شدند. همگی بیماران یک تا هشت روز پیش از انجام الکتروتراپی و چهار هفته و چهار ماه پس از درمان با الکتروتراپی، تحت بررسی مانومتری آنورکتال قرار گرفتند. اندازه های میانگین فشار استراحت، متوسط فشار انقباضی (Squeezing Pressure) و حداکثر فشار انقباضی، بر مبنای فشارهای سانتی متر به سانتی متر مجرای مقعدی (از حاشیه خارجی مقعد به سمت داخل) اندازه گیری و با هم مقایسه شدند.
یافته ها
مقایسه میانگین فشار استراحت، (53.15±19.09) و میانگین فشار انقباضی (95.19±30.06) قبل از الکتروتراپی با متناظر این فشارها بعد از الکتروتراپی (به ترتیب، 50.87±17.07 و (92.05±26.44 نشان داد، که تفاوتی ناچیز در همه فشارها پس از این گونه درمان رخ می دهد، که از لحاظ آماری ارزشمند نبود (P>0.05). همچنین، هیچگونه اختلال در اختیار دفعی بیماران در مراجعه های بعدی، چه به صورت بالینی (معاینه بالینی) و چه به صورت شرح حال بر پایه Continence Grading Scale (CGS) مشاهده نشد.
نتیجه
در الکتروتراپی، کمترین دستکاری و آسیب در ناحیه مجرای مقعدی انجام می گیرد و با توجه به یافته ها، الکتروتراپی، کمترین تغییرات مانومتریک را در همه مسیر مجرای مقعدی به وجود آورده است، بنابراین، کمترین تغییرات فیزیولوژیک و بالینی را سبب می شود و می تواند به عنوان روشی مناسب و بی خطر در درمان همورویید، به کار رود.
زبان:
فارسی
در صفحه:
28
لینک کوتاه:
magiran.com/p153177 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!