بررسی چندشکلی اینترون دوم ژن پرولاکتین و ارتباط آن با تولید شیر در گوسفند کردی شیروان

پیام:
چکیده:
سابقه و هدف
این پژوهش به منظور بررسی ارتباط چند شکلی ژن پرولاکتین با تولید شیر گوسفند کردی شیروان انجام گرفت. پرولاکتین یک هورمون لاکتوژنیک است که نقش قابل توجهی در تولید شیر دارد و کاهش آن باعث کاهش شدید تولید شیر می شود. ژن پرولاکتین به عنوان یک ژن کاندید موثر بر تغییرات عملکرد تولید شیر مطرح است. بر اساس تحقیقی که بر روی چند شکلی ژن پرولاکتین در گوسفند چویز انجام شد، یک منطقه 23 جفت باز ایندل (حذف-اضافه) در موقعیت 213 شناسایی شد و مشخص شد که آلل Bاز حذف bp23 از آلل Aبدست آمد. فراوانی آلل هایA و Bبه ترتیب 71/0 و 29/0 برآورد شد و نشان داده شد که آلل Bدر تولید شیر بیشتر موثر است. تحقیق حاضر به منظور بررسی ارتباط بین ژنوتیپ های مشاهده شده در ژن پرولاکتین با رکوردهای روز آزمون تولید شیر میش های کردی ایستگاه پرورش و اصلاح نژاد حسین آباد شیروان انجام شد.
مواد و روش ها
در این تحقیق از 100 راس میش رکورد گیری شده در ایستگاه پرورش و اصلاح نژاد گوسفند کردی شیروان به طور تصادفی خونگیری شد و رکوردگیری تولید شیر به روش شیردوشی دستی توام با وزن کشی بره هر 14 روز و از اردیبهشت تا مرداد سال 1391 انجام شد. ژنوتیپ های حیوانات از روی تعداد باندها و جایگاه تشکیل باندها بعد از PCR تعیین گردید؛ به منظور محاسبه فراوانی های ژنی و ژنوتیپی و همچنین آزمون کای مربع و برای بررسی تعادل هاردی واینبرگ، از نرم افزار POP Gene 1.32 استفاده شد. پس از تشخیص ژنوتیپ ها، تجزیه آماری به منظور تشخیص ارتباط ژنوتیپ های مذکور با رکوردهای روز آزمون تولید شیر در دو رویه INBREED و MIXED نرم افزار SASو مقایسه میانگین های حداقل مربعات با آزمون توکی- کرامر در سطوح معنی داری 5 درصد انجام شد.
یافته ها
23 جفت باز ایندل (حذف – اضافه) در ژن پرولاکتین شناسایی و ژنوتیپ ها در مرحله PCR مشخص گردید. ارتباط بین چندشکلی ژن مورد بررسی با رکوردهای تولید شیر روزآزمون با استفاده از یک مدل مختلط مورد بررسی قرار گرفت. ژنوتیپ AA بیشترین فراوانی ژنوتیپی(60/0) را در گله مورد مطالعه داشت. همچنین میزان فراوانی آلل های A و B به ترتیب 765/0 و 235/0 به دست آمد. نتایج مشخص نمود که رابطه معنی داری بین چند شکلی ژن پرولاکتین و تولید شیر در جمعیت مورد مطالعه وجود نداشت.
نتیجه گیری
در تحقیق حاضر چون اثر ژنوتیپ های ژن پرولاکتین بر تولید شیر معنی دار نشده است، نمی توان اظهار داشت که کدام ژنوتیپ مطلوب می باشد.
زبان:
فارسی
صفحات:
21 تا 37
لینک کوتاه:
magiran.com/p1552181 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!