گزارش مراحل تشخیص ودرمان 18 مورد بیماری انسولینومای پانکراس در بیمارستان شهید طالقانی و ارائه ی الگوریتم درمانی برای این بیماری

پیام:
چکیده:
سابقه وهدف
تومور انسولینوما شایع ترین تومور اندوکرین پانکراس می باشد و تشخیص آن توسط مشاهده علائم بالینی(تریاد ویپل) و نتایج آزمون های پاراکلینیک می باشد.درمان اصلی این بیماری عمل جراحی می باشد و استفاده مناسب و بهینه از روش های لوکالیزاسیون تومور می تواند در انجام عمل جراحی حداقل و کاهش عوارض و بهبود نتایج اعمال جراحی این بیماران موثر باشد. .هدف از این مطالعه گزارش مراحل تشخیص و درمان 18 مورد بیمار مبتلا به بیماری انسولینومای پانکراس و ارزیابی قدرت تشخیص محل تومور توسط روش های پرتونگاری و لمس جراح حین عمل جراحی و مقایسه این ها می باشد.در نهایت قصد داریم الگوریتم مناسبی را برای تشخیص این بیماران،متناسب با توانایی اساتید و امکانات موجود در بیمارستان طالقانی ، ارائه کنیم.
مواد و روش ها
این مطالعه گزارش مراحل تشخیص و درمان 18 مورد بیمار مبتلا به بیماری انسولینومای پانکراس می باشد . .تحقیق در فاز اول توصیفی و در فاز دوم تشخیصی انجام شد وصحت و ارزش اخباری مثبت و منفی 4 روش لوکالیزاسیون تومور (سی تی اسکن، اندوسونوگرافی، سونوگرافی حین عمل جراحی، لمس پانکراس توسط جراح)نسبت به استاندارد طلائی(جواب پاتولوژی)محاسبه شد و در نهایت الگوریتمی با توجه به یافته ها ارائه گردید.
یافته ها
تعداد کل بیماران مورد بررسی 18 نفر بودندکه همگی بعد از انجام عمل جراحی مناسب و مقتضی قند خون نرمال داشتند و جواب پاتولوژی در 13 مورد موید انسولینوما و در 2 مورد موید هیپر پلازی سلول های جزیره ای بود. از این میان 9 نفر (%50) مذکر و 9 نفر مونث بودند. سن بیماران مورد بررسی بین 73 تا 20 سال بود و میانگین سن بیماران 45 سال بود. در بین بیماران 2 نفر ( %11 ) سابقه ی خانوادگی بیماری در اعضای خانواده داشتند که 1 مورد در زمینه ی سندرم MEN-1 بود که تومورمتاسازهای متعدد کبدی داشت. علائم کلاسیک (تریادویپل) در تمام بیماران دیده شد. و بعد از وجود علائم بالینی تشخیص بیماری با افزایش C-peptide و انسولین و افت خون (زیر 40) در تست ناشتائی 72ساعته مورد تائید قرار گرفت. ارزش اخباری مثبت سی تی اسکن، اندوسونوگرافی، سونوگرافی حین عمل جراحی، لمس پانکراس توسط جراح به ترتیب 3/83،3/92،7/85و3/83درصد بود و.ارزش اخباری منفیآن ها به ترتیب2/27،75، 6/66و40درصد بوددر نهایت الگوریتمی تشخیصی ودرمانی با توجه به نتایج حاصله ارائه گردید.
نتیجه گیری و پیشنهادات: به نظر می رسد که سی تی اسکن ارزش اخباری منفی قابل قبولی ندارد و به نظر می رسد که اندوسونوگرافی در این بیشترین صحت را داشت و به عنوان تست انتخابی توصیه می شود.در نهایت با توجه به اینکه ارزش اخبازی منفی همه شاخص های تشخیصی ذکر شده پایین میباشد ،به نظر می رسد که هیچ کدام از روش های ذکر شده به تنهایی برای تشخیص این بیماری کارامد باشند لذا احتمالا الگوریتم پیشنهادی می تواند در لوکالیزه کردن تومورمفید باشد.ارزیابی قدرت تشخیصی این الگوریتم نیازمند انجام مطالعات بیشتری می باشد.
زبان:
فارسی
صفحات:
58 تا 63
لینک کوتاه:
magiran.com/p1601309 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!