بررسی میزان ارتباط گریزی و ترس از پزشک در بیماران مراجعه کننده به کلینیک های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
ارتباط خوب بین پزشک و بیمار سنگ بنای مراقبت مطلوب پزشکی است. این مطالعه با هدف تعیین میزان ارتباط گریزی و ترس از پزشک، در بیماران مراجعه کننده به کلینیک های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در سال 1394 انجام گردیده است.
مواد و روش ها
در این مطالعه توصیفی، 150 نمونه به صورت سهمیه ای از بین بیماران مراجعه کننده به کلینیک های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های ارتباط گریزی (PRCA24) و ترس از پزشک (FOP) استفاده شد. داده ها توسط آزمون های تی مستقل، فیشر و مجذور کای و با استفاده از نرم افزار SPSS 18 تجزیه و تحلیل شد.
ملاحظات اخلاقی: رضایت بیماران برای شرکت در پژوهش اخذ گردیده و محرمانگی اطلاعات رعایت گردید.
یافته ها
میانگین و انحراف معیار سنی شرکت کنندگان در مطالعه 9/78±31/31 سال بود (حداقل سن 13 و حداکثر 63 سال) که از این تعداد 68 % را زنان و 32 % را مردان تشکیل می دادند. 3/7 درصد از شرکت کنندگان مجرد، 31% کارمند و 1/ 4 درصد آن ها بیکار بودند. نمره میانگین ارتباط گریزی در حد متوسط (6/46±71/30) بود. میزان اضطراب در 3/95 درصد از بیماران در حد متوسط و در 4/7 درصد از بیماران در حد شدید بود. میانگین و انحراف معیار نمره کلی ترس از پزشک 2/99±12/97 به دست آمد. ترس از پزشک در 6/64 درصد از بیماران متوسط و در 4/35 درصد از بیماران بالا بود.
نتیجه گیری
ارتباط کلامی موثر با کاهش اضطراب بیمار، زمینه ای برای درمان موثر را فراهم می آورد، لذا در هنگام گرفتن شرح حال، پزشکان باید سوالاتی را نه تنها درباره بیماری، بلکه درباره وضعیت روحی و روانی بیمار طرح کنند. همچنین بیماران باید خود را یک شریک موثر و فعال در درمان بیماری بدانند تا سیر و نوع درمان به برنامه درمانی موثرتری تبدیل گردد.
زبان:
فارسی
صفحات:
37 تا 47
لینک کوتاه:
magiran.com/p1607070 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!