بررسی برخی از شاخص های رشد و ترکیبات آنتی اکسیدانی گیلاس وحشی (Cerasus arium L.) با توجه به نقش اکولوژیک ارتفاع از سطح دریا در جنگل های مدیریت شده رامسر

چکیده:
گیلاس وحشیL. Cerasus avium از گونه های پهن برگ و بومی بسیار با ارزشی است که به صورت پراکنده یا به صورت گروه های کوچک در جنگل های شمال ایران حضور دارد. این تحقیق به منظور مطالعه اثر ارتفاع از سطح دریا بر روی برخی از ویژگی های رشد گونه گیلاس وحشی در طبقات ارتفاعی مختلف صورت گرفت. بدین منظور بعد از جنگل گردشی های متعدد در سری های 1 و 3 جنگل های نسارود رامسر تعداد 60 پایه گیلاس قطورتر از 20 سانتی متر بعلت عدم فراوانی مناسب در سایر ارتفاعات در سه طبقه ارتفاعی 400-200، 800-600 و 1400-1200 متر از سطح دریا به صورت انتخابی مشخص شدند. در این مطالعه برخی ویژگی های کمی و کیفی پایه های مورد نظر اندازه گیری و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج حاصل نشان داد که مشخصه های کمی رشد قطر برابر سنیه در طبقات ارتفاعی مختلف دارای اختلاف معنی داری در سطح 5 درصد بود. همچنین مشخص شد که با افزایش ارتفاع از سطح دریا و افزایش شدت نور به ویژه تابش مستقیم اشعه ماوراء بنفش میزان فلاونوئیدهای برگ و غلظت آنتوسیانین های موجود در میوه گیلاس وحشی که باعث پیدایش رنگ قرمز می شود افزایش یافت.
زبان:
فارسی
صفحات:
37 تا 45
لینک کوتاه:
magiran.com/p1638958 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!