بررسی زمان عکس العمل در تکلیف دوگانه همخوان و ناهمخوان اثر استروپ در سالمندان

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
در دوره بی پاسخی روانشناختی دو محرک با فاصله نزدیک به هم ارائه می شوند و به دو پاسخ سریع مورد نیاز است پاسخ به محرک دوم در این شرایط دچار تاخیر می شود مخصوصا اگر محرک های استروپ بکار برده شود این محرک ها به ظرفیت بالای از فرایند پردازش اطلاعات نیاز دارند. هدف از این مطالعه ارزیابی توجه انتخابی در سالمندان است.
زمینه و هدف
در دوره بی پاسخی روان شناختی، دو محرک با فاصله نزدیک به هم ارائه می شوند و دو پاسخ سریع مورد نیاز است که پاسخ به محرک دوم در این شرایط دچار تاخیر می شود، به خصوص اگر محرک های استروپ به کار برده شود. این محرک ها به ظرفیت بالایی از فرآیند پردازش اطلاعات نیاز دارند. این مطالعه با هدف ارزیابی توجه انتخابی در سالمندان انجام شد.
روش بررسی
در این مطالعه نیمه تجربی، از میان تمامی بازنشستگان راه آهن اهواز، تعداد 16 سالمند سالم (با میانگین سنی 2/3±4/67 سال) به صورت نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. از همه شرکت کنندگان، آزمون تکلیف دوگانه اثر استروپ گرفته شد. این آزمون شامل: چهار فاصله زمانی 50، 100، 300 و 900 هزارم ثانیه بین شروع ناهمزمان دو محرک در دو حالت همخوان و ناهمخوان برای محرک اول و دوم است. سالمندانی که نمره وضعیت شناختی آنها بالای 25 بود، در این پژوهش شرکت کردند.
یافته ها
براساس نتایج آزمون تحلیل واریانس اندازه گیری مکرر، بین کوشش های همخوان - همخوان با ناهمخوان - ناهمخوان در فاصله زمانی بالای 50 هزارم، اختلاف معنی داری وجود داشت. همچنین محرک های ناهمخوان، زمان پاسخ طولانی تری از محرک های همخوان داشتند.
نتیجه گیری
نتایج این مطالعه نشان داد زوال عملکردهای سالمندان سالم در حافظه کاری، فرآیندهای شناختی، ادراکی و حرکتی باعث کاهش توجه انتخابی سالمندان می شود. همچنین این کاهش توجه می تواند موجب اختلال در پاسخ به محرک های ناهمخوان استروپ گردد.
روش بررسی
در این مطالعه 16 کارمند با میانگین سنی 28/3± 4/67 سال راه آهن شرکت کردند از همه ی شرکت کنندگان آزمون تکلیف دوگانه اثر استروپ گرفته شد این آزمون شامل چهار فاصله زمانی 50، 100، 300 و 900 هزارم ثانیه بین شروع ناهمزمان دو محرک در دو حالت همخوان و ناهمخوان برای محرک اول و دوم بود. تنها سالمندانی که نمره وضعیت شناختی آن ها بالای 25 بود در این پژوهش شرکت کردند.
یافته ها
طبق نتایج آزمون های اندازگیری مکرر بین کوشش های همخوان-همخوان با ناهمخوان-ناهمخوان در همه فاصله زمانی بالای 50 هزارم اختلاف معناداری وجود دارد همچنین محرک های ناهمخوان به طور کلی زمان پاسخ طولانی تری از محرک های همخوان داشتند.
نتیجه گیری
زوال عملکردهای سالمندان سالم در حافظه کاری، فرایندهای شناختی، ادراکی و حرکتی باعث کاهش توجه انتخابی سالمندان می شود. این کاهش توجه موجب اختلال در پاسخ به محرک های ناهمخوان استروپ شد.
زبان:
فارسی
صفحات:
66 تا 74
لینک کوتاه:
magiran.com/p1739192 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!