تیپ بندی چالش های فرهنگی سیاسی مسلمانان اندونزی و الگوی برون رفت آن

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
تیپ فرهنگی و سیاسی مسلمانان مالایوتبار اندونزی نسبت به سایر ملت ها، از تنوعی ویژه برخوردار است. پس از استقلال در سال 1945م، با نگاه کثرتگرایانه فرهنگی سیاسی به فعالیت پرداختند. ازاین رو، برای آنان، چالش های زیادی در حوزه دیدگاه های فرهنگی، سیاسی و اسلامی به وجود آمد. درباره تضارب آرا در اندونزی، مقالات متعددی نوشته شده و به طور خاص، تاثیر وهابیت و سایر اندیشه ها در بین گروه های مسلمان، نشان داده شده است؛ اما در خصوص تهدیدهای این کثرتگرایی در فرهنگ و سیاست و الگوی رفع آنها، توجه ویژه ای صورت نگرفته است. (پیشینه)
بنابراین، با دو پرسش مهم مواجه هستیم: 1. چالشهایفرهنگی سیاسی تاثیرگذار در بین مسلمانان اندونزی کدام اند؟؛ 2. مناسب ترین مدل برون رفت از آنها چیست؟ (سؤال)
چالش های سنتگرایان با وهابیت، نئولیبرالها با فرهنگ قرآنی، تجددخواهان با اسلام گرایان، بنیادگرایان با سکولارها و نیز اصلاحطلبان با سنت گرایان، از جمله تاثیرگذارترین چالش های فرهنگی سیاسی در اندونزی است. (فرضیه)
گونه شناسی چالش های فرهنگی سیاسی مسلمانان اندونزی و الگوی برونرفت از آن، مقصد اصلی این نوشتار میباشد. (هدف)
با استفاده از روش « تحقیق تاریخی» ، به چالش های سیاسی فرهنگی مسلمانان اندونزی پس از استقلال اشاره می کنیم و نیز باروش توصیفی تحلیلی، از واقعیت ها و هست های موجود آن عصر پرده برداشته، به تحلیل موضوع می پردازیم. (روش)
با وجود چالش هایی که در بین گروه های مسلمان اندونزی وجود دارد، تفکر آزادی خواهی، استقلال، وحدت و ظلم ستیزی، از مفاهیم مشترکی است که دارای اهمیت و از دستاورهای این پژوهش بوده و برای روابط دیپلماتیک فرهنگی با گروه های اسلامی اندونزی، می تواند مورد استفاده قرار گیرد. (یافته)
زبان:
فارسی
در صفحه:
75
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1882220 
سامانه نویسندگان
از نویسنده(گان) این مقاله دعوت می‌کنیم در سایت ثبت‌نام کرده و این مقاله را به فهرست مقالات رزومه خود پیوست کنند. راهنما
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)