تاثیر چرخه های تجاری بر امید به زندگی در کشورهای سند چشم انداز ایران 1404
امید به زندگی ازجمله مهم ترین شاخص های بیانگر سلامت جامعه است که تحت تاثیر عوامل مختلف اقتصادی و اجتماعی می باشد؛ بنابراین مطالعه حاضر به بررسی اثر چرخه های تجاری بر امید به زندگی پرداخته است.
روش پژوهش: پژوهش این پژوهش یک مطالعه توصیفی - تحلیلی، از نوع گذشته نگر است که به بررسی اثر چرخه های تجاری، نرخ بیکاری، درصد مخارج سلامت و درصد شهرنشینی بر امید به زندگی طی سال های 2014 - 2000 پرداخته است. پس از گروه بندی کشورها بر اساس شاخص توسعه انسانی، تخمین مدل با استفاده از رهیافت اقتصادسنجی داده های تابلویی صورت گرفت که برای گروه اول و دوم از اثرات ثابت و گروه سوم از اثرات تصادفی استفاده شد.
چرخه های تجاری در کشورهای با شاخص توسعه انسانی بالا شامل ایران اثر مثبت بر امید به زندگی دارد و در دو گروه دیگر اثر معناداری ندارد. درصد مخارج سلامت در گروه اول و سوم اثر مثبت اما در گروه دوم اثر منفی بر امید به زندگی دارد. نرخ بیکاری در گروه اول اثر مثبت و در گروه دوم اثر منفی بر امید به زندگی دارد اما در گروه سوم رابطه معناداری ندارد. درصد شهرنشینی در همه گروه ها اثر مثبتی بر امید به زندگی دارد.
اثر چرخه های تجاری و شاخص های اجتماعی - اقتصادی بر امید به زندگی با توجه به شاخص توسعه انسانی متفاوت است. با توجه به اثر مثبت چرخه های تجاری بر امید به زندگی در گروه دوم شامل ایران؛ ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی باعث افزایش امید به زندگی می شود.
چرخه های تجاری ، امید به زندگی ، مخارج سلامت ، شهرنشینی ، نرخ بیکاری ، ?
-
طراحی، بومی سازی و ساخت ابزار جهت تعیین نیاز های مهارتی و دانشی در دانشجویان مدیریت خدمات بهداشتی درمانی
فهیمه برقی شیرازی، ، شاندیز مصلحی*
فصلنامه توسعه ی آموزش جندی شاپور، بهار 1403 -
The Economic Burden of Abortion and Its Complication Treatment Cares: A Systematic Review
, Saeed Husseini Barghazan *, Fariba Askari, Morteza Arab Zozani
Journal of Family and Reproductive Health, Jun 2020