بررسی عوامل خطر مرتبط با سوانح و حوادث ترافیکی در رانندگان شهر کاشان
نویسنده:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
سابقه و هدف
ایران یکی از کشورهای دارای بیشترین موارد جراحات و مرگ و میر ناشی از حوادث ترافیکی است. هدف از انجام مطالعه حاضر بررسی عوامل خطر مرتبط با حوادث ترافیکی در رانندگان شهر کاشان، ایران بود.
روش بررسی
در این مطالعه مورد شاهدی 155 راننده صدمه دیده یا فوت شده در اثر سوانح رانندگی مرتبط با اتومبیل به عنوان گروه مورد انتخاب شدند و به ازای هر مورد، یک راننده که در همان ساعت و روز هفته از مکان رخداد تصادف عبور می کرد، به عنوان شاهد انتخاب شد. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون کای دو و مدل رگرسیون لجستیک در نرم افزار SPSS نسخه 21 انجام شد.
یافته ها
در این مطالعه درمجموع 310 راننده اتومبیل (در هریک از گروه های مورد و شاهد 155 راننده) موردبررسی قرار گرفت که 304 (1/98 %) نفر آن ها مرد و 6 (9/1 %) نفر زن بودند. پس از حذف اثر متغیرهای مخدوش کننده با استفاده از مدل رگرسیون لجستیک ارتباط معنی دار بین شغل (25/6=OR) ، تحصیلات (33/8=OR) ، عادت رانندگی در شب (91/4=OR) ، عدم استفاده از کمربند ایمنی (26/5=OR) ، سابقه تصادف (63/2=OR) ، سابقه مصرف دارو (70/3=OR) ، وضعیت بینائی (31/5=OR) و وقوع سانحه رانندگی مشاهده شد.
نتیجه گیری
براساس نتایج این مطالعه، وقوع حوادث ترافیکی با متغیرهای مختلفی همچون تحصیلات پائین تر، رانندگی در شب، نبستن کمربند ایمنی، سابقه تصادف قبلی و سابقه مصرف دارو ارتباط معنی دار دارد. از نتایج مطالعه حاضر می توان در طراحی بهتر برنامه های پیشگیری از سوانح ترافیکی و ارتقاء ایمنی معابر عمومی استفاده نمود.کلیدواژگان:
زبان:
فارسی
صفحات:
55 تا 64
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1909422
سامانه نویسندگان
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)
-
Diagnostic value of serologic biomarkers for the detection of liver fibrosis in non-alcoholic fatty liver disease
Mahsa Mohammadi, Keyvan Aminian, Farahnaz Joukar, Mohsen Rajabnia, , Alireza Doostian, Fariborz Mansour-Ghanaei*
Caspian Journal of Internal Medicine, Spring 2025 -
General Mental Health of Personnel Working in Sanandaj Hospitals after COVID-19 Pandemic: A Cross-Sectional Study
Mahnaz Abdi*, Azad Maroufi, Modabber Arasteh,
Journal of Occupational Health and Epidemiology, Winter 2025