تحلیلی بر میزان رضایتمندی شهروندان از پایداری و سرزندگی محیط زیست شهری با تاکید بر دسترسی به خدمات شهری (نمونه موردی: شهر نورآباد ممسنی)
نویسنده:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (بدون رتبه معتبر)
چکیده:
از زمان شکل گیری تمدن های انسانی تا سال1900 از هر هشت نفر، تنها یک نفر در مناطق شهری زندگی می کردند، اما در قرن حاضر، بیش از60 درصد از جمعیت جهان شهرنشین شده اند. علیرغم این رشد بی سابقه شهرنشینی، پایداری و سلامتی شهرها کاهش یافته و «کیفیت زندگی» ساکنان را تحت تاثیر قرار داده است. هدف از این پژوهش، شناسایی شاخص های پایداری شهری و بررسی میزان رضایتمندی شهروندان شهر نورآباد از سرزندگی محیط زندگی خودشان می باشد. پژوهش با استفاده از روش پیمایشی و مطالعات میدانی (تهیه پرسشنامه) در محدوده ی 3 ناحیه از شهر نورآباد ممسنی انجام گرفته و فرضیه های تحقیق بوسیله تجزیه و تحلیل آماری با نرم افزار SPSS و با بهره گیری از آزمون های خی دو و باینومیال مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت. نتایج حاصل شده از تحقیق نشان می دهد که میزان رضایتمندی شهروندان با توجه به خروجی آزمون خی دو در سطح پائینی قرار دارد و همچنین نسبت مشاهده شده در دسترسی به مراکزی چون فضای سبز و مراکز تفریحی و ورزشی پائین است. سرزندگی و پایداری شهری تنها می تواند محصول زنجیره ای از اقدامات منطقی، هماهنگ و برنامه- محور باشد. از این رو تامین آن منوط به در جریان داشتن این اندیشه در کلیه سلسله مراتب طرح ها و برنامه ریزی شهری است.
کلیدواژگان:
زبان:
فارسی
صفحات:
53 تا 70
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1912756
سامانه نویسندگان
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)
-
بررسی پیامدهای امنیت زیست محیطی بحران آب در حوضه های آبریز غرب استان فارس
ابوالفضل نظری، حجت مهکویی*، امیر گندمکار،
نشریه پژوهش های جغرافیای سیاسی، بهار 1403 -
تحلیل مسائل گردشگری شهری در پیشران های آینده کلان شهر شیراز مواجهه با بیماری های واگیردار و کووید 19
احمد پوراحمد، *، مقدسه ریاحی
نشریه گردشگری شهری، زمستان 1403 -
تحلیلی بر معیارهای مکان یابی اکوکمپ گردشگری عشایری در کشور
*، داود جمینی، رامین آتش بهار
نشریه مطالعات برنامه ریزی قلمرو کوچ نشینان، بهار و تابستان 1403 -
تحلیل ساختاری پیشران های موثر بر آسیب های اجتماعی ناشی از شیوع بیماری های واگیردار در کلان شهرهای ایران (موردمطالعه: کلان شهر اهواز)
*
نشریه جغرافیا و آینده پژوهی منطقه ای، بهار 1403