بررسی مقایسه ای تاثیر قلیایی کردن لیدوکائین داخل کاف لوله ی تراشه با لیدوکائین تزریق وریدی بر پیش گیری از سرفه و گلودرد بعد از عمل

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه
سرفه و گلودرد، از شایع ترین عوارضی است که به دنبال اینتوباسیون اتفاق می افتد. داروهای متعددی جهت کاهش این موارد بررسی شدند، اما اطلاعات در این زمینه محدود و متناقض است. مطالعه ی حاضر، با هدف مقایسه ی تاثیر لیدوکائین قلیایی اینتراکاف و لیدوکائین تزریق وریدی با گروه شاهد انجام شد.
روش ها
مطالعه ی حاضر از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی شده ی شاهددار دو سو کور بود که بر روی 99 نفر از بیماران تحت اینتوباسیون انجام شد. بیماران به صورت تصادفی به سه گروه شامل گروه لیدوکائین قلیایی اینتراکاف (33 نفر)، گروه لیدوکائین تزریق وریدی (33 نفر) و گروه شاهد (33 نفر) تقسیم شدند. در این گروه کاف با هوا تا فشار اولیه ی زیر 30 سانتی متر آب پر گردید. فراوانی سرفه و شدت گلودرد بر اساس معیار دیداری سنجش درد (Visual analog scale یا VAS) بلافاصله بعد از اکستوباسیون و در زمان های 15 دقیقه، 1، 2، 3، 12 و 24ساعت بعد از اکستوباسیون اندازه گیری و مقایسه شد.
یافته ها
شدت گلودرد در زمان های مختلف در سه گروه تفاوت معنی داری نداشت (050/0 < P)، اما طی 24 ساعت در هر سه گروه لیدوکائین قلیایی اینتراکاف (001/0 > P)، لیدوکائین تزریق وریدی (001/0 > P) و شاهد (001/0 = P) به صورت معنی داری کاهش یافت. شدت گلودرد در طی 24 ساعت در هر سه گروه به صورت معنی داری کاهش یافت (050/0 > P). مقایسه ی تعداد سرفه در زمان های بلافاصله پس از اکستوباسیون (005/0 = P) و پس از 24ساعت (007/0 = P) در گروه لیدوکائین قلیایی اینتراکاف کمتر از سایرین بود. تعداد سرفه طی 24 ساعت در هر سه گروه لیدوکائین قلیایی اینتراکاف (040/0 = P)، لیدوکائین تزریق وریدی (001/0 = P) و شاهد (002/0 = P) به صورت معنی داری کاهش یافت.
نتیجه گیری
با توجه به یافته های مطالعه ی حاضر، تفاوت معنی داری در استفاده از لیدوکائین تزریق وریدی، لیدوکائین قلیایی اینتراکاف و گروه شاهد در کاهش دردگلو وجود ندارد، اما استفاده از لیدوکائین قلیایی اینتراکاف، به صورت معنی داری در کاهش سرفه موثر است.
زبان:
فارسی
صفحات:
1584 تا 1590
لینک کوتاه:
magiran.com/p1941793 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!