مواجهه ی نظریه «زیگفرید کراکوئر» و «راجر اسکروتن» در ماهیت بازنمایی رسانه فیلم با رویکرد به نظریه «خیال» در فلسفه هنر دینی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
«زیگفرید کراکوئر» به مثابه آخرین نظریه‏پرداز واقع گرا در دوران کلاسیک، وجه ذاتی ماهیت بازنمایی رسانه فیلم را «مفاهیم بنیادین» و به تعبیر خودش «رویکرد عکاسانه» تلقی می‎کند و خلاقیت‎های فنی را عرض ذاتی فیلم می شناسد. «راجر اسکروتن»، «بازنمایی» را حد اطلاق به کنشی می‎داند که «علت غایی» خودش باشد. اگر عکس «الف»، تصویرگر موضوع «ب» است، به شرطی عکس «الف» مصداق بازنمایی است، که مقصود اصلی دیدار، عکس «الف» باشد و نه دیدن موضوع «ب». بنابراین «رویکرد عکاسانه» در فیلم، که ذهن آگاه و نیت هدف‎مند را از واسطه‏ی موضوع «بازنموده» و تصویر آن حذف می‏کند؛ نه کنش «بازنمایی» تلقی می‏شود و نه بالمآل «اثر هنری».منازعه ناتمام شکل‏گرا واقع‏گرا در دوران کلاسیک، در نظریه های فیلم معاصر یا در مباحث زبان‏شناختی، نشانه‏شناختی، معناشناختی، روان‏کاوی، جامعه‏شناختی، مفقود می‏شود و یا در نظریه ‏هایی معطوف به منازعه، چون راجر اسکروتن و موارد مشابه، به انسداد مضاعف می‏رسد.مدعای این نوشتار آن است که رویکردهای شناختی، همواره در جمع‏بندی منازعه شکل گرا واقع گرا به بن‏بست می‏رسد. راهکار بنیادین، رویکرد هستی‏شناختی به ماهیت بازنمایی فیلم است، که از ابتدا مورد توجه متفکران و فلسفه‎ورزان «فلسفه هنر دینی» بوده است.
زبان:
فارسی
صفحات:
1 تا 30
لینک کوتاه:
magiran.com/p2040891 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!