مطالعه اثر عصاره هیدروالکلی میوه عناب (Zizyphus jujube L.) درموش های صحرایی مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف

سندرم تخمدان پلی کیستیک یکی از مهم ترین اختلالات آندوکرینی است که حدود 10 5  درصد از بانوان را در سنین تولید مثل تحت تاثیر قرار می دهد. برخی گیاهان دارویی قادر هستند. از بروز و یا پیشرفت این سندرم جلوگیری نمایند. هدف از این مطالعه تعیین و اثر عصاره هیدروالکلی میوه عناب(Zizyphus jujube L.) در موش های صحرایی مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک می باشد. 

روش بررسی

در این مطالعه تجربی، تعداد 42 سر موش صحرایی ماده نژاد ویستار نابالغ با سن 43 هفته در محدوده وزنی 7050 گرم از مرکز پرورش حیوانات آزمایشگاهی دانشگاه علوم پزشکی همدان تهیه گردید، موش ها به صورت تصادفی به هفت گروه مساوی؛ کنترل، شاهد، شم، درمان شده با متفورمین و تیمار 1 ، 2 و3 به طور تصادفی تقسیم شدند. گروه کنترل روزانه به مقدار 5/0 میلی لیتر سالین نرمال به صورت تزریق داخل صفاقی دریافت کردند. گروه شاهد مقدار250 میلی گرم بر کیلوگرم تستوسترون انانتات حل شده در روغن کنجد به صورت تزریق زیر جلدی در ناحیه پشت گردن دریافت نمودند. گروه شم، 5/0 میلی لیتر روغن کنجد به صورت تزریق زیرجلدی دریافت کردند. گروه درمان شده با متفورمین، تستوسترون انانتات 250 میلی گرم بر کیلوگرم زیر جلدی پشت گردن همراه متفورمین، 500 میلی گرم بر کیلوگرم به صورت گاواژ دریافت کردند. گروه های تیمار 1 و2 به مدت یک ماه به طور هم زمان 250 میلی گرم بر کیلوگرم تستوسترون انانتات و عصاره هیدروالکلی عناب به ترتیب با دوزهای 400 و 800 میلی گرم بر کیلوگرم به صورت تزریق درون صفاقی دریافت نمودند. گروه تیمار 3 به مدت 4 هفته تستوسترون انانتات دریافت نمودند و بعد از گذشت 4 هفته، به مدت یک هفته عصاره عناب با دوز800 میلی گرم بر کیلوگرم به صورت تزریق درون صفاقی دریافت کردند. در پایان آزمایش ها حیوانات ابتدا با اتر بیهوش شده و نمونه های بافتی تخمدان جهت بررسی های بافت شناسی تهیه و رنگ آمیزیH&E صورت گرفت. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون های آنالیز واریانس یک طرفه، کروسکال والیس، کولموگروف اسمیرنوف و تست تعقیبی توکی تجزیه و تحلیل شدند.

یافته ها

نتایج این مطالعه نشان داد که تستوسترون سبب ایجاد کیست های فولیکولی در تخمدان می شود. گروه های تیمار2 و 3 نسبت به گروه شاهد به طور معنی داری کیست های فولیکولی کمتری را نشان دادند(001/0p<)، بررسی بافت شناسی نشان می دهد که عصاره عناب با دوز های بالا سبب کاهش کیست های فولیکولی و هم چنین بلوغ فولیکول ها می گردد.

نتیجه گیری

 عناب به دلیل دارا بودن مواد شیمیایی خاصی و ترکیباتی نظیر؛آسکوربیک اسید، فلاوونوئیدها، ویتامین های A وC و کلسیم احتمال بهبود بر روی سندرم تخمدان پلی کیستیک را دارد.

زبان:
فارسی
صفحات:
746 تا 762
لینک کوتاه:
magiran.com/p2074805 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!