بررسی مدت زمان فرایند ریپرفیوژن تراپی در بیماران دچار سکته قلبی حاد همراه با بالارفتن قطعه ST؛ پیامدها و عوامل مرتبط با آن

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
سابقه و هدف

یکی از مهم ترین پیشرفت ها در زمینه مراقبت از بیماران مبتلا به سکته قلبی حاد، تجویز داروهای حل کننده لخته خون شریان های قلبی (مانند استرپتوکیناز) است که تجویز سریع و به موقع آن ضروری می باشد. PCI (Percutaneous Coronary Intervention) به عنوان یک روش ریواسکولاریزاسیون به شکل روزافزون مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به اهمیت موضوع زمان در مورد مصرف موثر این دارو، در مطالعه حاضر بیماران مبتلا به انفارکتوس حاد میوکارد با بالارفتن قطعه ST کاندید دریافت استرپتوکیناز یا PCI از نظر زمان فرایند، پیامد درمان و عوامل مرتبط با آن مورد بررسی قرار گرفتند.

مواد و روش ها

 مطالعه حاضر به صورت توصیفی- تحلیلی انجام شد. نمونه گیری در این مطالعه به صورت تمام شمار صورت گرفت و تمام بیمارانی که ST Elevation داشتند و فاقد معیارهای خروج از مطالعه بودند، در طول سال 1396 مورد ارزیابی قرار گرفتند. این افراد 183 نفر بودند که طی این مدت به اورژانس بیمارستان "توحید" سنندج مراجعه کرده بودند. بیماران از نظر سن، جنس، روز مراجعه، مدت زمان شروع درد تا ورود به بیمارستان، فاصله زمانی طی شده تا رسیدن به بیمارستان، نحوه مراجعه بیمار، وجود بیماری زمینه ای در بیمار، زمان تشخیص سکته قلبی، زمان شروع ریپرفیوژن تراپی و پیامد نهایی مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات در فرم های طراحی شده ثبت گردیدند و داده ها وارد نرم افزار آماری SPSS 22 شدند. برای سوالات از فرمول های آمار توصیفی (میانگین، انحراف معیار و درصد) و برای فرضیات در صورت کیفی بودن متغیرها از آزمون کای اسکوئر و در صورت کمی بودن از ضرایب همبستگی استفاده شد.

یافته ها

 براساس نتایج به دست آمده، اکثر بیماران را مردان بالای 50 سال بدون سابقه سکته قلبی تشکیل دادند؛ به طوری که 146 مرد (8/79 درصد) و 37 زن (2/20 درصد) با میانگین سنی 52/58 سال در این مطالعه شرکت نمودند و 28 نفر از آن ها (3/15 درصد) سابقه سکته قلبی داشتند. میانگین زمان گرفتن نوار قلب و تشخیص سکته قلبی به ترتیب 2/4 و 85/18 دقیقه بوده و به طور میانگین از زمان ورود بیمار تا زمان دریافت مداخله 68/107 دقیقه زمان می برد. میانگین مدت زمان بستری 9/4 روز بود.

نتیجه گیری

 احتمال مرگ بیماران با سن بالاتر، بیشتر است. در این مطالعه زمان گرفتن نوار در بیماران زن بیشتر بود. زمان شروع ریپرفیوژن تراپی در شیفت شب، مدت بیشتری را به خود اختصاص داد.

زبان:
فارسی
صفحات:
220 تا 226
لینک کوتاه:
magiran.com/p2101858 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!