فهرست مطالب

مجله پزشکی بالینی ابن سینا
سال سی‌ام شماره 4 (پیاپی 110، زمستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/12/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علیرضا نظری، اسماعیل کریم قاسمی، احمدرضا صیادی* صفحات 187-193
    سابقه و هدف

     سنگ شکنی برون اندامی (Extracorporeal shockwave lithotripsy, ESWL) یکی از روش های کم تهاجمی درمان سنگ های کلیوی است. متخصصان به دنبال یافتن راهکارهایی برای خروج هرچه سریع تر ریزسنگ های ناشی از ESWL در بیماران هستند. هدف مطالعه ی حاضر تعیین اثر ایزوسورباید بر مدت زمان دفع سنگ های لگنچه ی کلیه بعد از ESWL بود.

    مواد و روش ها

     در این کارآزمایی بالینی، 176 بیمار مراجعه کننده به بخش سنگ شکنی بیمارستان مرادی رفسنجان با سنگ های کوچک تر از 20 میلی متر ناحیه ی لگنچه طی سال 1398  بررسی شدند. پس از سنگ شکنی، بیماران به شیوه ی تصادفی، در دو گروه مداخله ی مصرف قرص ایزوسورباید 20 میلی گرم هر 12 ساعت به مدت 2 هفته و کنترل پلاسبو به مدت 2 هفته قرار گرفتند. داده ها با  آزمون های آماری من ویتنی و کروسکال والیس بررسی شدند.

    یافته ها

     موفقیت سنگ شکنی در گروه ایزوسورباید 78/2 درصد و در گروه پلاسبو 77/5 درصد بود (0/919=P). میانگین مدت زمان دفع سنگ گروه ایزوسورباید 1/05±4/21 روز و گروه پلاسبو 1/16±4/79 روز بود (0/001=P). در گروه ایزوسورباید، مدت زمان دفع سنگ در بیماران با اندازه ی سنگ 20-16 میلی متر کمتر از بیماران با سنگ های کوچک تر از 16 میلی متر بود (0/011=P). میانگین مدت زمان دفع سنگ بیماران 55-36 سال (0/021=P) و بیماران با سنگ سمت راست (0/008=P) گروه ایزوسورباید کمتر از گروه پلاسبو بود.

    نتیجه گیری

     ایزوسورباید در کنار سایر درمان ها، مدت زمان دفع سنگ بعد از سنگ شکنی برون اندامی را کاهش داد که با توجه به این یافته، می توان از این دارو برای بهبود مدیریت بیماران دچار سنگ کلیه بهره جست، هرچند مطالعات بیشتری برای تایید این یافته لازم است.

    کلیدواژگان: ایزوسورباید، دفع سنگ، سنگ شکنی
  • مجتبی خزایی، مسرور ولدبیگی، سلمان خزایی، عفت السادات میرمعینی، فرشته مهری* صفحات 194-201
    سابقه و هدف

     با توجه به نقش استرس اکسیداتیو در پاتوژنز استروک ایسکمیک، داروهای آنتی اکسیدانتی و ضدالتهابی می تواند درمانی بالقوه در این بیماران باشد. هدف از انجام این مطالعه تعیین اثربخشی داکسی سیکلین بر بهبود بیومارکرهای استرس اکسیداتیو در بیماران مبتلا به استروک ایسکمیک است.

    مواد و روش ها

     در این مطالعه ی کارآزمایی بالینی، 48 بیمار مبتلا به استروک ایسکمیک مراجعه کننده به بیمارستان بعثت همدان در سال 1401 به طور تصادفی، به دو گروه مداخله (دریافت کننده ی داکسی سیکلین به میزان 100 میلی گرم در هر 12 ساعت) و دارونما تقسیم شدند. افراد به مدت یک هفته تحت تماس قرار گرفتند. در ادامه ی بررسی، قبل و پس از مداخله، سطح سرمی مالون دی آلدئید (MDA)، گلوتاتیون (GSH)، (TOS) Total Oxidant Status، Total Oxidative Capacity (TAC) ، پروتئین واکنشی)  (CRP  و سرعت رسوب گلبول قرمز (ESR) اندازه گیری شد.

    یافته ها

     هر دو گروه مطالعه در 24 ساعت اول پس از استروک، از نظر همه ی بیومارکرها بررسی شدند. تفاوت آماری معنی داری وجود نداشت (0/05>p). در هر دو گروه مطالعه، بیومارکرهای MDA و TOS پس از درمان کاهش پیدا کرد که این کاهش در گروه مداخله با تفاوت آماری معنی داری بیشتر بود.  TACو GSH در هر دو گروه افزایش پیدا کرد که این افزایش در گروه مداخله معنی دار بود. در هر دو گروه، سطح سرمی CRP و ESR کاهش پیدا کرد؛ اما تفاوت آماری معنی داری بین دو گروه مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

     اضافه کردن داکسی سیکلین به درمان استاندارد بیماران استروک ایسکمیک ممکن است بیومارکرهای استرس اکسیداتیو را کاهش دهد.

    کلیدواژگان: استرس اکسیداتیو، داکسی سیکلین، سکته ی مغزی ایسکمیک
  • مریم الوندی، سید حمید هاشمی، زهرا شقاقی*، حمیدرضا قاسمی بصیر، زینب مرز حسینی، مریم محمدیان خشنود، صغری فرضی پور صفحات 202-211
    سابقه و هدف

     ویتامین ها برای رشد و تکامل سلولی ضروری هستند و نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی دارند. کوبالامین در سرکوب تکثیر ویروس، ایجاد پاسخ های ضدالتهابی و افزایش ایمنی در بیماران کووید19 نقش دارد. هدف مطالعه ی حاضر بررسی رابطه ی بین سطوح کوبالامین و شدت و پیش آگهی بیماری در بیماران کووید19 بود.

    مواد و روش ها

     مطالعه ی مقطعی حاضر شامل 117 بیمار مبتلا به کووید19 بستری در بیمارستان بود که در سه گروه خفیف تا متوسط، شدید و بحرانی قرار گرفتند. اطلاعات دموگرافیکی و یافته های بالینی بیماران ثبت شد. سطوح سرمی کوبالامین با استفاده از روش های بیوشیمیایی ارزیابی شد. در نهایت، برای پیش بینی مرگ بر اساس میزان کوبالامین سرم، از تحلیل های رگرسیون لجستیک استفاده شد.

    یافته ها

     نتایج نشان داد که بیماران با سطوح پایین کوبالامین برای ابتلا به موارد شدید عفونت کووید19مستعدتر هستند. با افزایش یک روزه ی مدت بستری در بیمارستان، میزان مرگ بر اثر بیماری کووید19، 24 درصد افزایش می یابد. همچنین، بر اساس مقدار کوبالامین می توان مرگ بیماران مبتلا به کووید19 را به‎ خوبی پیش بینی کرد.

    نتیجه گیری

     مکمل کوبالامین می تواند اثرهای مثبتی بر بیماران کووید19 داشته باشد. به علاوه، سطح کوبالامین شاخص ارزشمندی برای پیش بینی میزان مرگ بیماران کوویدی است. بااین حال، مطالعات بیشتر و جامع تری لازم است.

    کلیدواژگان: کرونا ویروس، کوبالامین، ویتامین ب12، ویروس سارس-کووید2
  • شعیب نوری، پویا طیبی، حسن یونسی قلعه، هدی شیرافکن، نوین نیک بخش* صفحات 212-217
    سابقه و هدف

     از مراحل مهم در درمان بیماران با لنفادنوپاتی های مدیاستن، تشخیص قطعی با استفاده از نمونه برداری بافتی از ضایعه ی داخل مدیاستن است. مدیاستینوسکوپی از روش هایی است که برای این منظور به کار می رود. در این راستا، هدف از این مطالعه بررسی نقش مدیاستینوسکوپی در تعیین علت لنفادنوپاتی های مدیاستن در بیماران مراجعه کننده به بیمارستان شهید بهشتی بابل بود.

    مواد و روش ها

     این مطالعه از نوع مقطعی بود و 36 بیمار با لنفادنوپاتی مدیاستن که از فروردین 1388 تا اسفند 1398 در بیمارستان شهید بهشتی بابل بستری و تحت مدیاستینوسکوپی قرار گرفتند، وارد مطالعه شدند. اطلاعات پزشکی ثبت شده از تمامی بیماران بدون سرطان شناخته شده ریه تحت مدیاستینوسکوپی بررسی شد. مدیاستینوسکوپی را پزشک فوق تخصص برای همه ی بیماران انجام داد و نمونه ی بیوپسی برای تشخیص نهایی به پاتولوژی بیمارستان شهید بهشتی فرستاده شد. با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ی 25، اطلاعات توصیف و در سطح معناداری 05/0 با آزمون های آماری مرتبط تحلیل و بررسی شد.

    یافته ها

     میانگین سنی بیماران به طور کلی، برابر با 11/04±47/97 سال بود (کمترین سن 28 و بیشترین سن 76 سال). اکثر بیماران زن بودند (27نفر معادل 75 درصد). بر اساس نتایج پاتولوژی، تشخیص نهایی برای 33 نفر (91/67 درصد) خوش خیمی و 3 نفر (8/33 درصد) بدخیمی بود. شایع ترین نتیجه ی پاتولوژی سارکوئیدوز با تعداد 23 مورد (63/90 درصد)، عفونت فعال در 4 مورد (11/11 درصد) و کارسینوم سلول سنگ فرشی در 3 مورد (8/33 درصد) بود و سایر نتایج خوش خیمی با فراوانی یک مورد (2/78 درصد) گزارش شدند. یافته ی پاتولوژی ارتباط معناداری با سن و جنسیت بیماران نداشت (0/05<P).

    نتیجه گیری

     بر اساس یافته های مطالعه، می توان نتیجه گرفت که مدیاستینوسکوپی در تعیین علل لنفادنوپاتی های مدیاستن کمک کننده است و همچنان روشی مطمئن برای بررسی ضایعات مدیاستنی به شمار می رود.

    کلیدواژگان: جراحی قفسه ی سینه، لنفادنوپاتی، مدیاستن، مدیاستینوسکوپی
  • سمیرا محمدی، سام میرفندرسکی، علی مومنی*، علی احمدی صفحات 218-224
    سابقه و هدف

     تعیین ابعاد کلیه در بیماران کلیوی، به ویژه بیماران ازوتمی، اهمیت ویژه ای دارد. هدف مطالعه ی حاضر تعیین و مقایسه ی ابعاد کلیه با استفاده از سونوگرافی و سی تی اسکن بود.

    مواد و روش ها

     در مطالعه ی مقطعی حاضر، افراد بالای 18 سال مراجعه کننده به بیمارستان هاجر شهرکرد برای انجام سونوگرافی و سی تی اسکن کلیه یا شکم با فاصله ی زمانی کمتر از یک هفته به صورت سرشماری وارد مطالعه شدند. ابعاد کلیه به وسیله ی سونوگرافی ترانس ابدومینال مدل Mindray DC-60Exp با پروب 5-2 مگاهرتز و در پوزیشن Supine و در صورت نیاز، ابلیک اندازه گیری شد. پس از مدت کمتر از یک هفته، ابعاد کلیه ها توسط دستگاه سی تی اسکن 16 اسلایس زیمنس (Siemens) (با بازسازی در مقاطع مختلف) تعیین شد. داده ها توسط نرم افزار SPSS و با استفاده از آزمون های آماری تجزیه وتحلیل شدند.

    یافته ها

     ابعاد کلیه ی راست و چپ در سونوگرافی به ترتیب، 13/5±103/46 و 12/15±107/48 میلی متر و در سی تی اسکن به ترتیب، 15/37±103/6 و 14/77±108/81 میلی متر بود. توافق بین دو روش سونوگرافی و سی تی اسکن  در تعیین ابعاد کلیه ی راست و چپ به ترتیب، در 96/7 و 95 درصد موارد بالاتر از 95 درصد بود. حساسیت، ویژگی، مقادیر مثبت کاذب، مقادیر مثبت منفی، ارزش اخباری مثبت و ارزش اخباری منفی سونوگرافی برای کلیه ی راست 82/4، 92/6، 7/4، 17/6،  73/7 و 95/4 و برای کلیه ی چپ 88، 88/6، 11/4، 11، 45/8 و 98/5 درصد بود.

    نتیجه گیری

     با توجه به اهمیت سایز کلیه در تعیین نارسایی کلیوی، به نظر می رسد در برخی موارد، تکیه بر مقادیر سونوگرافی جای ابهام دارد و پیشنهاد می شود در بیماران مشکوک به نارسایی، ابعاد کلیه با سی تی اسکن نیز تعیین شود.

    کلیدواژگان: سونوگرافی، سی تی اسکن، نارسایی کلیه
  • امیرمحمود احمدزاده، علی احمدآبادی، سید حسن طاوسی، مجید خادم رضاییان* صفحات 225-232
    سابقه و هدف

     خودسوزی یکی از روش های هولناک خودکشی است. مهارت های مقابله ای فاکتور های محافظت کننده ی مهمی در مقابل خودکشی هستند. در این مطالعه، سبک های مقابله ای در افراد اقدام کننده به خودسوزی و ارتباط آن ها با مشخصات دموگرافیک و نشانگر های سوختگی بررسی می شود.

    مواد و روش ها

     در این مطالعه ی مقطعی، افراد اقدام کننده به خودسوزی که در بازه ی زمانی اسفند 96 تا اسفند 98 در بیمارستان امام رضا (ع) مشهد بستری شدند، پس از اخذ رضایت، پرسش نامه ی شیوه های مقابله ای جلیوس را تکمیل کردند. سبک های مقابله ای غالب با در نظر گرفتن سبکی که بیشترین نمره را به خود اختصاص می داد، گزارش شد و ارتباط آن ها با سایر متغیر ها بررسی شد.

    یافته ها

     تعداد نمونه های جمع آوری شده 44 مورد بود که 32 نفر زن (72/7 درصد) بودند. میانگین سن شرکت کنندگان 13/1 ± 30/2 سال بود. در این مطالعه، سبک مقابله ای غالب اکثر افراد (47/7 درصد) هیجانی بود. مردان به طور معناداری، بیشتر از زنان از سبک مقابله ای هیجانی استفاده می کردند (0/05 = P). همچنین، هم بستگی معکوس و معناداری بین سن و سبک مقابله ی هیجانی یافت شد (0/35- = r و 0/20 = P).

    نتیجه گیری

     بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه، مردان جوان اقدام کننده به خودسوزی به طور معناداری، بیشتر از سبک مقابله ای هیجانی استفاده می کنند. به نظر می رسد با آموزش مهارت های مقابله ای سالم به افراد در معرض خطر بتوان تا حدودی از بروز خودسوزی و عوارض ناشی از آن پیشگیری کرد.

    کلیدواژگان: خودسوزی، خودکشی، سبک مقابله ای
  • سید کمال الدین هادئی، اقبال ابروزن* صفحات 233-239
    سابقه و هدف

     بیماری های قلبی عروقی و کبد چرب غیرالکلی بیماری های شایع غیرواگیر در اکثر کشورهای توسعه یافته هستند و به علت تغییرات سبک زندگی، نرخ بروز آن ها در حال افزایش است. در این مطالعه، هم بستگی بین کبد چرب و حجم چربی اپی کارد و نمره ی کلسیم شریان های کرونری بررسی شد.

    مواد و روش ها

     در این مطالعه ی مقطعی، به روش نمونه گیری دردسترس و متوالی، تعداد 136 نفر از بیماران مراجعه کننده به بیمارستان قلب و عروق فرشچیان همدان برای CT آنژیوگرافی عروق کرونر انتخاب شدند. با استفاده از دستگاه سی تی اسکن مولتی دتکتور 128 اسلایس زیمنس، نمره ی کلسیم عروق کرونر بر اساس معیار Agatston و حجم چربی اپی کارد بررسی و سنجیده شد. سونوگرافی کبد با استفاده از دستگاه GE  مدل  Voluson E6 و پروب عمقی 3 تا 5 MHz انجام شد و درجه ی شدت کبد چرب بر اساس میزان اکوژنیسیته ی کبد در سونوگرافی تعیین شد. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS26  و آزمون های آماری انجام گرفت.

    یافته ها

     میانگین و انحراف معیار سن بیماران 12/90±52/10 سال بود و 50/5 درصد مرد و 49/5 درصد زن بودند. از نظر گرید کبد چرب، 64 نفر (47/1 درصد) نرمال، 48 نفر (35/3 درصد) گرید یک، 21 نفر (15/4 درصد) گرید دو و 3 نفر (2/2 درصد) گرید سه بودند. میانگین و انحراف معیار نمره ی کلسیم کرونر 35/40±30/76 و حجم چربی اپی کارد 36/56±86/46 بود. شدت کبد چرب با نمره ی کلسیم عروق کرونر و حجم چربی اپی کارد ارتباط معنی دار نداشت (0/05>p).

    نتیجه گیری

     به نظر می رسد شدت کبد چرب با حجم چربی اپی کارد و نمره ی کلسیم عروق کرونر ارتباطی نداشته باشد.

    کلیدواژگان: چربی اپی کارد، کبد چرب، نمره ی کلسیم
  • عبدالرضا یاوری*، محسن سرحدی، فرزاد ویسی صفحات 240-247
    سابقه و هدف

     تکالیف دیادوکوکینزیس به عنوان جزء سنتی ارزیابی حرکتی گفتار، شاخصی برای ارزیابی مهارت های حرکتی دهانی است. در این مطالعه، هدف کمک به تعیین معیاری برای ارزیابی سرعت حرکات متوالی توسط تعیین دیادوکوکینزیس در کودکان طبیعی هفت تا نه ساله بود. همچنین، با ایجاد تکالیف هجایی متشکل از واکه ی بسته و باز، امکان مقایسه ی سرعت تولید در شرایط حرکتی متقابل  به وجود آمد.

    مواد و روش ها

     در مطالعه ی توصیفی تحلیلی حاضر که به روش مقطعی در سال 1396انجام پذیرفت، 210 دانش آموز هفت تا نه ساله در سه گروه سنی هفت، هشت و نه از دبستان های شهرستان کرمانشاه به طور تصادفی انتخاب شدند. دانش آموزان باید 15 بار ساختارهای دوهجایی و 10 بار ساختارهای سه هجایی متشکل از همخوان و واکه ی /a/ و نیز واکه ی /u/ را برای تعیین مدت زمان آن، تکرار می کردند.

    یافته ها

     سرعت تولید دوهجایی /pata/ از /putu/ و /paka/ از / puku/ با 0/002 = P به طور معنی داری بیشتر بود. درصورتی که در دوهجایی  /taka/ و /tuku/ با 0/09 =P و سه هجایی /pataka/  و /putuku/ با 0/11 =P اختلاف میانگین دیادوکوکینزیس معنادار نبود؛ بنابراین، واکه ی /a/ در برخی ترکیبات هجایی، موجب افزایش توانایی دیادوکوکینزیس شده و در برخی ترکیبات دیگر، اثری نداشته است.

    نتیجه گیری

     با افزایش سن، توانایی تولید سریع و بادقت دو و سه هجایی ها افزایش می یابد. استفاده از واکه ی /a/ نسبت به واکه ی /u/ در برخی ترکیبات هجایی، موجب افزایش سرعت دیادوکوکینزیس شده و در برخی ترکیبات هجایی، اثری نداشته است

    کلیدواژگان: تغییر واکه، دیادوکوکینزیس، سرعت حرکات متوالی
|
  • Alireza Nazari, Ismail Karim Ghasemi, Ahmadreza Sayadi* Pages 187-193
    Background and Objective

    Extracorporeal shockwave lithotripsy (ESWL) is mong the the low-risk treatment methods of treating kidney stones. Specialists are looking for ways to remove small stones caused by ESWL in patients as soon as possible. The present study aimed to determine the effect of isosorbide on the duration of renal pelvis excretion after ESWL.

    Materials and Methods

    In this clinical trial, 176 patients with renal pelvis < 20 mm, who were referred to the ESWL Department of Moradi Hospital, Rafsanjan, Iran, in 2019, were examined. After lithotripsy, the patients were randomly assigned into two intervention groups of receivers of isosorbide 20 mg tablets every 12 hours for two weeks and placebo control for two weeks. The collected data was analyzed using Mann-Whitney and Kruskal-Wallis statistical tests.

    Results

    The success of ESWL was 78.2% in the isosorbide group and 77.5% in the placebo group (P=0.919). The average duration of stone excretion in the isosorbide group was 4.21 ± 1.05 days, and the placebo group was 4.79 ± 1.16 (P=0.001). In the isosorbide group, the duration of stone excretion in patients with stone size 16-20 mm was less than 16 mm (P=0.011). The average duration of stone excretion in patients 36-55 years old (P=0.021) and patients with right-sided stones (P=0.008) in the isosorbide group was less than the placebo group.

    Conclusion

    Isosorbide, accompanied by other treatments, reduced the duration of stone excretion after ESWL. Moreover, although Isosorbide can be used to improve the management of patients with kidney stones, more studies are needed to confirm this finding.

    Keywords: Isosorbide, Lithotripsy, Stone Passage
  • Mojtaba Khazaei, Masrour Valdbeighi, Salman Khazaei, Efat Al-Sadat Mirmoeini, Fereshteh Mehri* Pages 194-201
    Background and Objective

    Considering the role of oxidative stress in the pathogenesis of ischemic stroke, antioxidant and anti-inflammatory drugs can be a potential treatment in these patients. This study aimed to investigate the effectiveness of doxycycline on the improvement of oxidative stress biomarkers in patients with ischemic stroke.

    Materials and Methods

    This clinical trial study was performed on 48 patients with ischemic stroke who had referred to Besat Hospital in Hamadan, Iran, in 2023. They were randomly and equally assigned to the intervention (doxycycline at the rate of 100 mg every 12 hours) and placebo groups for one week. Before and after the intervention, serum levels of malondialdehyde (MDA), glutathione (GSH), total oxidant status, total antioxidant capacity, c-reactive protein (CRP), and erythrocyte sedimentation rate (ESR) were measured.

    Results

    The study groups had no statistically significant difference in all measured biomarkers in the first 24 h after the stroke (P>0.05). In both study groups, the biomarkers of MDA and total oxidant status decreased after treatment. This decrease was greater in the intervention group, compared to the placebo group with a statistically significant difference. The total antioxidant capacity and GSH increased in both groups, and this increase was more significant in the intervention group, compared to the placebo group. In both groups, serum levels of CRP and ESR decreased, but no statistically significant difference was observed between the two groups.

    Conclusion

    Addition of doxycycline to the standard treatment of ischemic stroke patients may reduce oxidative stress biomarkers; however, to confirm the results of this study, studies with a larger sample size are needed.

    Keywords: Doxycycline, Ischemic Stroke, Oxidative Stress
  • Maryam Alvandi, Seyyed Hamid Hashemi, Zahra Shaghaghi*, HamidReza Ghasemibasir, Zeynab Marzhoseyni, Maryam Mohammadian Khoshnood, Soghra Farzipour Pages 202-211
    Background and Objective

    Vitamins play a crucial role in cellular growth, function, and evolution. Additionally, they contribute significantly to pathogen defense through cellular responses and immune enhancement. Cobalamin has been identified to play a role in suppressing virus replication, generating anti-inflammatory responses, and boosting immunity in infected patients with COVID-19. Therefore, we hypothesized that the low cobalamin levels are associated with a predisposition to severe COVID-19 infection. The present study aimed to investigate the relationship between cobalamin levels and disease severity and prognosis in COVID-19 patients.

    Materials and Methods

    This cross-sectional study included 117 COVID-19 patients hospitalized at Sina Hospital and categorized them into three groups based on their disease severity: mild to moderate, severe, and critical. Demographic information and clinical findings of the patients were recorded. Serum cobalamin levels were assessed using biochemical methods. Logistic regression and Receiver Operating Characteristic (ROC) analyses were employed for mortality prediction based on serum cobalamin levels.

    Results

    The results revealed that patients with low cobalamin levels are more susceptible to severe COVID-19 infections. Furthermore, with each additional day of hospitalization, the mortality rate due to COVID-19 increased by 24%. The high area under the ROC curve (0.837) indicated that mortality in COVID-19 patients can be effectively predicted based on cobalamin levels.

    Conclusion

    It appears that cobalamin supplementation may have positive effects on COVID-19 patients’ outcomes. Additionally, serum cobalamin levels serve as a valuable indicator for predicting the mortality rate in COVID-19 patients. However, comprehensive, longer-term studies with a larger number of patients are required.

    Keywords: Cobalamin, COVID-19, SARS-CoV-2, Vitamin B12
  • Shoeib Nouri, Pouya Tayebi, Hasan Younesi-Ghalee, Hoda Shirafkan, Novin Nikbakhsh* Pages 212-217
    Background and Objective

    One of the most important steps in the treatment of patients with mediastinal lymphadenopathy is the definitive diagnosis using tissue sampling of the intra-mediastinal lesion. Mediastinoscopy is one of the methods used for this purpose. In this regard, this study aims to investigate the role of mediastinoscopy in determining the cause of mediastinal lymphadenopathy in patients referred to Shahid Beheshti Hospital in Babol, Iran.

    Materials and Methods

    This cross-sectional study was conducted on 36 patients with mediastinal lymphadenopathy who were admitted to Shahid Beheshti Hospital in Babol (April 2009-March 2020) and underwent mediastinoscopy. Recorded medical information of all patients without known lung cancer under mediastinoscopy was reviewed. Mediastinoscopy was performed by a specialist doctor for all patients and the biopsy sample was sent to Shahid Beheshti Hospital Pathology for final diagnosis. Descriptive data were analyzed using SPSS25 software at a significance level of 0.05.

    Results

    The mean age of the patients was 47.97±11.04 years (range: 28-76 years). The majority of patients were women (n=27; 75.00%). According to the pathology results, the final diagnosis for 33 people (91.67%) was benign, and 3 people (8.33%) were diagnosed with malignant. The most common pathology result was sarcoidosis with 23 cases (63.90%), active infection in 4 cases (11.11%), and squamous cell carcinoma in 3 cases (8.33%). Other benign results were reported with the frequency of one case (78.2%). Pathology findings had no significant relationship with the age and gender of patients (P<0.05).

    Conclusion

    Based on the findings of the study, it can be concluded that mediastinoscopy can help determine the causes of mediastinal lymphadenopathy and it is still a reliable method for examining mediastinal lesions.

    Keywords: Chest Surgery, Lymphadenopathy, Mediastinoscopy, Mediastinum
  • Samira Mohamadi, Sam Mirfendereski, Ali Momeni*, Ali Ahmadi Pages 218-224
    Background and Objective

    The measurement of renal size is of utmost importance in patients with renal failure, especially azotemia. The present study aimed to assess and compare kidney size using ultrasonography and computed tomography (CT) scans.

    Materials and Methods

    This cross-sectional study was conducted on subjects over 18 years of age who were referred to Hajar Hospital of Shahrekord for an ultrasound and CT scan of the kidney or abdomen with a time interval of less than one week. Kidney dimensions were measured by transabdominal ultrasound model Mindray DC-60Exp with 2-5 MHz probe in supine position and oblique if needed. After less than a week, the dimensions of the kidneys were determined by a Siemens 16-slice CT scan machine (with reconstruction at different stages). Data were analyzed in SPSS software using statistical tests.

    Results

    Right and left kidney dimensions using ultrasonography were obtained at 103.46±13.53 and 107.44±12.15 mm, respectively. These dimensions were 103.10±15.76 and 108.81±14.77 mm, respectively, using a CT scan. The agreement between the ultrasonography and CT scan in determining right and left kidney dimensions was higher than 95% in 96.7% and 95% of all cases, respectively. Sensitivity, specificity, false positive value, negative-positive value, positive predictive value, and negative predictive value for right kidneys were reported as 82.4%, 92.6%, 7.4%, 17.6%, 73.7%, and 95.4% using ultrasonography. These values for the left kidney were 88, 88.6, 11.4, 11, 45.8, and 98.5%, respectively.

    Conclusion

    Regarding the importance of kidney size in determining renal failure, it seems that in some cases, reliance on ultrasonography is unclear, and it is recommended that kidney size be determined using a CT scan in patients with suspected kidney failure

    Keywords: Kidney Failure, Computed Tomography, Ultrasonography
  • AmirMahmoud Ahmadzade, Ali Ahmadabadi, Seyed Hasan Tavousi, Majid Khadem-Rezaiyan* Pages 225-232
    Background and Objective

    Self-immolation is a terrible method of suicide. Coping skills are important protective measures against suicide. In this regard, the present study aimed to investigate the coping styles of people committing self-immolation and their relationship with demographic characteristics and burn indices.

    Materials and Methods

    This cross-sectional study was performed on people who attempted self-immolation and were admitted to the burn center of Imam Reza Hospital in Mashhad, Iran between 20 February 2018 and 20 February 2020. They filled Jalowiec coping styles questionnaire after their informed consent was obtained. The styles that received the highest score were considered their dominant coping styles. Moreover, the relationships of dominant styles with other variables were investigated.

    Results

    In total, 44 samples were collected, 32 of which were females (72.7%). The mean age of participants in this study was 30.2 ± 13.1 years. Furthermore, the dominant coping style of most of the participants (47.7%) was emotive. Besides, males used emotive coping style more significantly than females (P=0.05). In addition, a negative significant correlation was found between age and emotive coping style (P=0.02, r= -0.35).

    Conclusion

    According to the results, young males who engaged in self-immolation used emotive coping style more significantly, compared to others. It seems that by teaching healthy coping skills to people at risk, the occurrence

    Keywords: Coping Style, Self-Immolation, Suicide
  • Seyed Kamaledin Hadei, Eghbal Abarvazn* Pages 233-239
    Background and Objective

    Cardiovascular diseases and nonalcoholic fatty liver disease are the most common non-communicable diseases in most developed countries, and due to lifestyle changes, their incidence is increasing day by day. The present study aimed to assess the correlation of fatty liver with epicardial fat volume and coronary artery calcium score.

    Materials and Methods

    This cross-sectional study was conducted on 136 patients referred to Hamadan Farshchian Cardiovascular Hospital for computed tomography (CT) angiography. They were selected using a consecutive sampling method. Using a 128-slice multidetector CT scanner, the coronary artery calcium score based on the Agatston criteria and epicardial fat volume were measured. A liver ultrasound was performed using a GE voluson E6 and a 3-5 MHz depth probe, and the severity of the fatty liver was determined based on the echogenicity of the liver on the ultrasound. Data analysis was conducted using the SPSS software (version 26).

    Results

    The mean age scores of patients were 52.90±12.10 years. Regarding gender, 50.5% and 49.5% of cases were male and female, respectively. In terms of fatty liver grade, 64 (47.1%), 48 (35.3%), 21 (15.4%), and 3 (2.2%) cases had grades zero, I, II, and III, respectively. The mean calcium score was 30.76±35.40, and epicardial fat volume was 86.84±36.56. The severity of fatty liver demonstrated no significant relationship with calcium score and epicardial fat (P>0.05).

    Conclusion

    As evidenced by the obtained results, the severity of fatty liver had no relationship with the amount of coronary epicardial fat and coronary artery calcium.

    Keywords: Calcium Score, Epicardial Fat, Fatty Liver
  • Abdolreza Yavari*, Mohsen Sarhady, Farzad Weisi Pages 240-247
    Background and Objective

    Diadochokinesis tasks, as a traditional component of speech-motor assessment, are an indicator of the evaluation of oral motor skills. This study aimed to help determine a criterion for the evaluation of the speed of consecutive movements by determination of diadochokinesis in normal children aged 7 to 9 years. Moreover, by creating syllabic assignments, consisting of closed and open vowels, it was possible to compare the speed of production in reciprocal movement conditions.

    Materials and Methods

    The current descriptive-analytical study used a cross-sectional design. It was conducted on 210 primary school students in three age groups of 7, 8, and 9 years old in Kermanshah City, Iran, who were randomly selected. Students had to repeat two-syllable structures 15 times and three-syllable structures 10 times. The structures consisted of consonants and vowels/a/ and /u/ to determine their durations.

    Results

    The production speed of the two-syllable structures /pata/ and /paka/ was significantly higher, compared to that of /putu/ and /puku/, respectively (P=0.002). However, in the two-syllable structures /taka/ and /tuku/ (P=0.09) and trisyllable structures /pataka/ and /putuku/ (P=0.11), the difference of the mean diadocokinesis was not significant. Therefore, the vowel /a/ increased the ability of diadochokinesis in some syllabic combinations but had no effect on some other combinations.

    Conclusion

    With the increase of age, the ability to produce two- and three-syllable structures quickly and accurately increases. Usage of the vowel /a/, compared to the vowel /u/ in some syllabic combinations increased the speed of diadochokinesis but had no effect in some syllabic combinations

    Keywords: Diadochokinesis, Sequential Motion Rate, Vowel Alternation