بررسی نگرش به سالمندی و عوامل مرتبط با آن در کارکنان فوریت های پزشکی استان گلستان

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (بدون رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

 با توجه به افزایش جمعیت سالمندان در ایران و جهان و بالطبع افزایش درخواست اورژانس از جانب این گروه سنی، بررسی نگرش به سالمندی درکارکنان فوریتهای پزشکی به عنوان یک ضرورت مطرح می گردد. هدف از این پژوهش تعیین نگرش به سالمندی و عوامل مرتبط با آن در کارکنان فوریت های پزشکی  بوده است. 

روش کار

 در این مطالعه توصیفی – تحلیلی، مقطعی، کارکنان فوریت های پزشکی استان گلستان  با روش تمام شماری مورد مطالعه قرار گرفتند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه نگرش نسبت به سالمندان کوگان (Kogan) و برای تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS  نسخه 18 و آزمون های تی-دو نمونه‌ای، من-ویتنی، تحلیل واریانس و آزمون کروسکال والیس در سطح معنی داری 05/0>P  استفاده شد. برای بررسی نیکویی برازش مدل از شاخص های  CFI، TLI،RMSEA  و WRMR و از نرم‌افزار Mplus7.2 استفاده گردید. 

یافته ها

میانگین نمره نگرش کارکنان فوریت های پزشکی نسبت به سالمندی مثبت بوده است. بین نگرش مثبت به سالمندی با وضعیت تاهل (007/0=P)، قومیت (018/0=P) و مدرک تحصیلی (026/0=P) و شهر محل خدمت (001/0=P) ارتباط معنی دار وجود داشت. نگرش منفی نسبت به سالمندی در کارکنان فوریت های پزشکی شهری به طور معنی داری بیشتر از کارکنان فوریت های پزشکی جاده ای بوده است (046/0=P). با افزایش سن (006/0=P) و تعداد سال های اشتغال در فوریت های پزشکی (043/0=P)، نمره نگرش مثبت به سالمندی افزایش یافت. پرسنل با قومیت ترکمن از نظر نمره تعصب (نگرش منفی) دارای امتیاز کمتری نسبت به پرسنل با قومیت فارس بودند (046/0=P). میانگین نمره تعصب نسبت به سالمندان در پرسنل فوریت های پزشکی مجرد به طور معنی داری بیشتر از پرسنل متاهل بود (01/0=P). 

نتیجه گیری

 نگرش کلی کارکنان فوریت های پزشکی استان گلستان نسبت به سالمندی مثبت بوده است. افزایش سن و تعداد سال های اشتغال فرد در فوریت های پزشکی نیز در نگرش مثبت و منفی به سالمندی موثر بوده است.

زبان:
فارسی
در صفحه:
31
لینک کوتاه:
magiran.com/p2187534 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!