پدیدارنگاری قدرت فناوری در ارتباطات بین فردی اعضای هیات علمی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

سرعت زیاد پیشرفت های فناوری و تغییر شکل آن، مثل فیلی در تاریکی شده است که افراد سازمان نسبت به آن ادراک و برداشت های مختلفی دارند. از آنجا که افراد در درون سازمان بر مبنای ادراک خود از واقعیت عمل می کنند، کشف و توصیف ادراک و برداشت افراد از قدرت فناوری، می تواند در ارتباطات بین فردی کارکنان موثر واقع شود. هدف پژوهش حاضر، توصیف عمیق تجارب و دریافت های متکثر اعضای هیات علمی یک دانشگاه از پدیده قدرت فناوری در ارتباطات بین فردی می باشد تا مدیران و کارکنان را با نگرش های جدید و متفاوت نسبت به فناوری و نفوذ و سلطه آن آشنا کند.

روش پژوهش:

 رویکرد پژوهش در این تحقیق، کیفی بوده و بر پایه راهبرد پدیدارنگاری برای نیل به درکی عمیق از آگاهی های جمعی نزد افراد مورد مطالعه، انجام گرفته است. مشارکت کنندگان شامل سیزده عضو هیات علمی دانشگاه بودند که از طریق نمونه گیری بیشینه تنوع تا رسیدن به اشباع نظری انتخاب شدند. با مصاحبه های نیمه ساختاریافته باز و تحلیل آن ها 6 طبقه توصیفی، در سه سطح فرد، سازمان و جامعه به دست آمد.

یافته ها: 

در سطح فرد دو شیوه درک شامل مفهوم مبتنی بر انزوای فردی (کم باری عاطفی روابط، بی اعتمادی) و رفتارهای دورویی (تلون رفتاری و خودپایشی)، در سطح سازمان سه طبقه شبکه های اجتماعی، ارتباطات پایشی (اقتدار مافوق، سلطه کنترل در روابط سازمانی) و تضعیف نقش انسان، در سطح جامعه یک طبقه شامل فرهنگ رفتارهای فخرفروشانه پدید آمد. در ادامه طبقات توصیفی به دست آمده در قالب ساختار بزرگتری، فضای نتیجه را رقم زدند تا بدین طریق شیوه های متفاوت تجربه پدیده مرتبط گردیده و تصویری کامل تر و چند بعدی را از مفاهیم متفاوت افراد تحت مطالعه ارایه دهند.

نتیجه گیری: 

 یافته های تحقیق می تواند در فهم بهتر آگاهی های جمعی نسبت به قدرت فناوری در نزد گروه خاصی از افراد مفید واقع شود و مدیریت سازمان را در برخورد با آن مهیاتر سازد.

زبان:
فارسی
صفحات:
32 تا 47
لینک کوتاه:
magiran.com/p2203468 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!