موتاسیونهای شایع بتاتالاسمی در شهر سنندج

چکیده:
مقدمه
بیماری تالاسمی شایعترین بیماری ارثی در ایران است و بیش از دو میلیون نفر حامل ژن این بیماری در ایران زندگی می‎کنند. از آنجایی که جمعیت ایران مجموعه‎ای از گروه های نژادی مختلف می‎باشد، لازم است که شیوع و توزیع موتاسیونهای آن در نقاط مختلف کشور تعیین گردد.
مواد و روش ها
از35 بیمار مبتلا به تالاسمی ماژور در شهر سنندج نمونه گیری شد و با استفاده از روش پروتئیناز K استخراج و خالص سازی DNA صورت گرفت. در ادامه با بکارگیری روش Reverse dot blot/PCR آنالیز ملکولی انجام و موتاسیونهای بیماران مشخص گردید.
یافته ها
از 66 کروموزوم، ده نوع موتاسیون جدا شد. 14 کروموزوم که موتاسیون آنها از انواع غیر شایع بودند، به عنوان ناشناخته معرفی شدند. از 52 کروموزوم باقیمانده، موتاسیون IVSII با شیوع 8/31% شایعترین ژن در مطالعه ما بود. دومین ژن شایع Codon 8/9 با 6/13% و به دنبال آن (1/12%) IVSI-I، (6%) Codon 8، (45%) Codon 39و چهار موتاسیون IVSI 110، Codon 39/37 و IVSI-5 هر کدام معادل 1.5% بقیه موتاسیونهای به دست آمده بودند.
نتیجه گیری
در این مطالعه موتاسیون IVSII-I شایعترین موتاسیون تالاسمی در این منطقه بود که با دیگر مناطق غرب کشور مطابقت داشت. چنانچه این نتایج بعنوان پایه اصلی بررسی ها در تشخیصهای پره ناتال تالاسمی در این منطقه از ایران مورد استفاده قرار بگیرد، از مصرف وقت و هزینه های غیرلازم جلوگیری خواهد شد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
21
لینک کوتاه:
magiran.com/p223696 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!