ارتباط بین وضعیت سر به جلو و کیفوز پشتی با کمردرد مزمن غیر اختصاصی در مردان نظامی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

پوسچر نامناسب بدن و اختلاف در زوایای ستون فقرات منجر به آسیب های ارتوپدی می شود. وضعیت سر به جلو و کیفوز از جمله عوارض ناشی از پوسچر نامناسب می باشد که می تواند به کمردرد ختم شوند. هدف از مطالعه حاضر بررسی ارتباط بین وضعیت سر به جلو و کیفوز پشتی با کمردرد مزمن غیر اختصاصی در مردان نظامی بود.

روش ها: 

در این مطالعه تحلیلی- مقطعی، 60 مرد نظامی میانسال به صورت در دسترس هدفمند به دو گروه 30 نفره دارای کمر درد مزمن غیر اختصاصی و سالم تقسیم شدند (با دامنه سنی:سالم 10/01 ± 43/4 سال و کمردرد 6/6 ± 45/1 سال). سپس اطلاعات مرتبط با کیفوز پشتی با کایفومتر، دامنه حرکات کمر به وسیله گونیامتر، وضعیت سر رو به جلو به کمک دستگاه بادی ویژن جمع آوری شد. برای طبیعی بودن توزیع داده ها از آزمون Kolmogorov-Smirnov و برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های Independent t و chi-square در نرم افزار SPSS 19 با سطح معنی داری استفاده گردید (0/05> P).

یافته ها:

 نتایج نشان داد که بین وضعیت سر روبه جلو در افراد با کمر درد مزمن و بدون کمر درد تفاوت معنی داری وجود داشت (P = 0/036). در حالی که بین کیفوز در افراد با کمر درد مزمن و بدون کمردرد تفاوت معنی داری وجود نداشت (P = 0/73). در بررسی همبستگی نیز مشخص شد که بین کیفوز با سر رو به جلو در افراد با کمر درد مزمن (P = 0/0924) و افراد سالم (P = 0/062) ارتباط معنی داری وجود نداشت. میزان زاویه دامنه حرکت کمر ارتباط معنی داری با میزان زاویه کیفوز ناحیه توراسیک در افراد با کمر درد مزمن (P = 0/088) همچنین افراد سالم (P = 0/544) نداشت. علاوه بر این وضعیت سر به جلو ارتباط معنی داری با VAS در افراد با کمر درد مزمن نداشت (P = 0/330)، اما ارتباط معنی داری بین وضعیت سر به جلو با VAS در افراد سالم تایید شد (P = 0/006).

نتیجه گیری:

 با معاینه ستون مهره و بررسی دردهای گردنی در مردان سالم نظامی می توان تغییرات وضعیتی را تشخیص داد و از ایجاد کمر دردهای مزمن جلوگیری کرد. همچنین ارزیابی پوسچر کمک می کند تا با تجویز ورزش های اصلاحی هرگونه درد و وضعیت غیرطبیعی عضلات ضعیف را اصلاح کنیم.

زبان:
فارسی
صفحات:
186 تا 193
لینک کوتاه:
magiran.com/p2274920 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!