تاثیر ارکان شهر الکترونیک بر پیشگیری از جرم در کلان شهر تهران
یکی از موضوعات کلیدی که تاثیر بسزایی در برقراری نظم و امنیت در جامعه دارد، پیشگیری از جرم است. پژوهش حاضر با توجه به مسئله ناامنی و در راستای افزایش سلامت جامعه صورت گرفته است. دولت ها و سازمان های مرتبط با اعمال سیاست های کلان تلاش دارند که کلیه اقدامات و فعالیت ها در این حوزه را به نحو مناسب انجام دهند. با رشد فناوری و توسعه دستاوردهای آن و شکل گیری شهرهای الکترونیک، این تحقیق به منظور تبیین نقش شهر الکترونیک در پیشگیری از جرم در کلان شهر تهران انجام شده است.
روش تحقیق این پژوهش ازلحاظ هدف، کاربردی است. ازنظر ماهیت، توصیفی-تحلیلی بوده که در قلمرو مکانی نیروی انتظامی و شهرداری تهران انجام شده است. جامعه آماری این تحقیق مدیران و فرماندهان ناجا و مدیران عالی شهرداری به تعداد 360 نفر بوده که با استفاده از جدول مورگان نمونه 186 نفری در دو حوزه انتظامی و شهری تعیین شده است. ابزار گرداوری داده های این تحقیق دو پرسشنامه محقق ساخته بوده و پس از جمع آوری آن ها، با استفاده از آزمون های آماری تی تک نمونه ای و رگرسیون مورد تحلیل قرارگرفته است.
یافته ها:
یافته ها نشان می دهد که ارکان شهر الکترونیک (دولت الکترونیک، سازمان الکترونیک، زندگی الکترونیک و زیرساخت الکترونیک) بر ابعاد مدیریت پیشگیری از جرم تاثیر مثبت و معناداری دارند.
نتیجه گیری:
نتایج تحقیق نشان می دهد که شهر الکترونیک منجر به اثربخشی تدابیر و اقدام های انتظامی باهدف حمایت از شهروندان در برابر خطر وقوع جرم، افزایش آگاهی های عمومی و ارایه خدمات مشاوره ای پیشگیرانه، نظارت و مراقبت بر اماکن عمومی و ارایه خدمات مشاوره ای پیشگیرانه، نظارت و مراقبت بر اماکن عمومی و مناطق جرم زا و افزایش هزینه های ارتکاب جرم می گردد.
-
الگوی چابک سازی واحدهای جرم یابی فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران
غلام رضا چولکی*، ، ، اصغر آقایی، علی یاوری
نشریه توسعه سازمانی پلیس، پاییز 1403 -
شناسایی و تبیین ابعاد تربیت مکتبی مدیران بر مبنای سیره مدیریتی مکتب شهید سلیمانی
ندا کاوند*، ، محمدرضا جابر انصاری
نشریه مطالعات راهبردی بسیج، پاییز 1403 -
شناسایی مولفه های برون سازمانی موثردرچابک سازی واحدهای جرم یابی فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران
غلامرضا چولکی*، ، ، اصغر آقایی
نشریه کارآگاه، بهار 1403