نقش قرنطینه اجباری مسافران و باز طراحی مسکن و مبلمان شهری در مدیریت بحران کووید 19 در استرالیا

نویسنده:
پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
پیش زمینه و هدف

دولت استرالیا از 20 مارس سال2020، قانون قرنطینه اجباری دو هفته ای، در هتل هایی که توسط پلیس ایالتی تعیین شده، از مبدا فرودگاه های کشور برای کلیه مسافرین ورودی الزامی اعلام نموده و هم زمان سفر کلیه شهروندان کشور به خارج را با محدودیت های جدی روبرو و در واقع، مردم را (مگر در شرایط خاص) ممنوع الخروج کرده است. این تمهیدات به دنبال عزم راسخ دولت برای به صفر رساندن تعداد مبتلایان به کووید 19 اتخاذ گردید. در این میان اسکان اجباری مسافرین تازه وارد در هتل ها که ملزم به اقامت 24 ساعته در 14 روز (حدود 335 ساعت اقامت اجباری در یک اتاق) می نماید، موضوعی کاملا جدید و پر چالش محسوب می گردد که در خور بررسی و ارزیابی می باشد.

روش

نگارنده که اخیرا این تجربه استثنایی را پشت سر گذاشته است، از منظر مدیریت بحران کووید 19، به تشریح تجربه  ها و مشاهدات شخصی دوران قرنطینه و همچنین بازطراحی مسکن و مبلمان شهری به شیوه داستان سرایی(narrative) می پردازد. شایان توجه است که در دو ماه اخیر، کشور، عاری از بیماری اعلام و شهروندان بدون ماسک در شهر تردد دارند. این امر هم زمان با تزریق گسترده واکسن در بازه های زمانی مختلف ابعاد تازه ای بخود گرفته است. روایت داستانی حاضر شامل دو بخش است: ابتدا به تشریح فرآیند انتقال مسافرین، از بدو ورود به فرودگاه و روزشمار اقامت اجباری هتل پرداخته شده است و سپس به توصیه ها و نمونه هایی در بازطراحی مسکن و تجهیزات شهری در راستای کاهش پاندمیک اشاره می نماید.

یافته ها و نتیجه گیری

نوشتار نتیجه می گیرد که نه تنها دولت ها برای کاهش ریسک پاندمیک نیازمند عزم جدی و فعالیت های یکپارچه و هماهنگ میان بخش های گوناگون مدیریت شهری و کنترل شدید ورود و خروج مسافرین و پایش علایم بیماری هستند، بلکه طراحان برای دوران پساکرونا نیازمند ارایه ایده های کاربردی ویژه ای می باشند؛ مباحثی مانند: طراحی انعطاف پذیرفضاهای داخل مسکن، تمهیدات جلوگیری از انتقال ویروس در فضاهای مسکونی، نیاز بیشتر به بالکن و استفاده های چند منظوره از آن و تجهیز مسکن به پهنه باند های سریع اینترنتی، از جمله این موارد قلمداد می گردند. در حوزه شهری نیز، استفاده از تمهیداتی مانند: دکمه های آسانسور، چشم الکترونیکی و  عبور از چهارراه ها (بدون لمس کردن)،  رعایت فواصل اجتماعی در عرصه های عمومی و فضاهای سبز مورد توجه می باشند. موضوعات مزبور نیازمند انجام پژوهش های دقیق و عمیق در جوامع مختلف با فرهنگ های متفاوت و یافتن راه کارهای متناسب با شرایط اجتماعی و محیط زیستی می باشند.

زبان:
فارسی
صفحات:
121 تا 131
لینک کوتاه:
magiran.com/p2281110 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!