شناسایی مولفه های تاثیرگذار بر عوامل هماهنگی بین سازمان های متولی مدیریت بحران در مناطق زلزله زده کرمانشاه

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
پیش زمینه و هدف

امروزه مقابله و پیشگیری از بلایا و مدیریت بحران جزو مسایل اصلی و حساس کشورها می باشد. سازمان ها نیز به عنوان یکی از اجزای اصلی جامعه امروزی از این امر مستثنا نیستند. چالش عمده سازمان ها هماهنگی به هنگام بروز  بحران، جهت کنترل آن می باشد. در همین راستا، در این تحقیق به دنبال مولفه های تاثیرگذار در هماهنگی بین سازمان های متولی مدیریت بحران در مناطق زلزله زده کرمانشاه می باشیم.

روش

این پژوهش یک مطالعه توصیفی- همبستگی و با هدفی کاربردی است که جامعه آماری آن 120 نفر از مدیران، خبرگان و صاحب نظران 20 دستگاه متولی مدیریت بحران استان کرمانشاه بودندکه حداقل سابقه کار اجرایی در دو زلزله اخیر را داشتند و از میان آنها، نمونه ای به حجم 92 نفر انتخاب گردید. جهت گردآوری داده ها نیز از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد.

 یافته ها

بین مولفه های عوامل سازمانی، ساختاری، ارتباطی، اطلاعاتی، منابع و تجهیزاتی، آموزشی، فرهنگی و هماهنگی بین سازمان های متولی مدیریت بحران در مناطق زلزله زده کرمانشاه ارتباط معنایی وجود داشت. در مجموع 54 مولفه موثر در هماهنگی شناخته شدند که «مولفه های ارتباطی» با میانگین رتبه ای 04/5 موثرترین و «مولفه های اطلاعاتی» با میانگین 90/3 کم اثرترین مولفه بودند.

نتیجه گیری

جهت ایجاد هماهنگی ثمربخش و کارا بین سازمان های متولی مدیریت بلایا، باید با تدوین برنامه ها و چارچوب های روشن، وظایف، ساختار، جزییات فرایند ارتباطات سازمانی و نحوه همکاری و هماهنگی سازمان ها به طور دقیق مشخص گردد و این برنامه ها در قالب مانور آزمایشی اجرا، تمرین و تکرار شوند تا در صحنه عمل نیز موجبات ایجاد هماهنگی موثر بین سازمان ها باشند.

زبان:
فارسی
صفحات:
191 تا 210
لینک کوتاه:
magiran.com/p2281116 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!