تاثیر سندرم رترکشن دوئن ایزوتروپیک بر ظاهر صورت

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
هدف

بررسی خصوصیات صورت در بیماران مبتلا به سندرم رترکشن دوین یک طرفه ایزوتروپیک (نوع یک) که ترن سر دارند و مقایسه ی آن با موارد ارتوتروپیک.

روش پژوهش

این مطالعه به روش مقطعی و توصیفی- تحلیلی بر روی 42 بیمار مبتلا به سندرم رترکشن دوین ایزوتروپیک با ترن سر و 42 فرد ارتوتروپیک انجام پذیرفت. برای بررسی ظاهر صورت، از هر بیمار چهار تصویر از فاصله 40 سانتی متری گرفته شد و با نرم افزار Corel Draw X7  پردازش گردید. "زاویه ی صورت" (زاویه بین خطی که دو کانتوس خارجی چشم ها را به هم وصل می کند با خطی که گوشه های لب ها را به یکدیگر متصل می سازد) و "اندازه صورت نسبی" (نسبت فاصله بین کانتوس خارجی با گوشه ی لب در دو سمت صورت) اندازه گیری شدند. متغیرهای کیفی عدم تقارن صورت (انحراف تیغه ی بینی، فشردگی یک طرفه صورت، سوراخ بینی و گونه) نیز ثبت گردید.

یافته ها

میانگین سنی در گروه های بیمار و شاهد و به ترتیب 9±15 و 10±17 سال بود (268/0=P). در گروه بیماران، در 35 مورد (3/83 درصد) عدم تقارن چهره مشاهده شد و فقط 7 نفر (7/16 درصد) صورت متقارن داشتند (001/0P<)، در حالی که در گروه شاهد، در 21 فرد (50 درصد) عدم تقارن صورت مشاهده گردید. میانگین اندازه صورت نسبی در گروه بیماران (013/0±018/1) به طور معناداری بیشتر از افراد اورتوتروپیک (008/0±010/1) بود (003/0=P). هرچند میانگین زاویه صورت نیز در گروه بیماران (°96/0°±06/1) بیشتر از افراد اورتوتروپیک (°64/0°±80/0) بود اما رابطه معناداری بین آن ها مشاهده نشد (119/0=P). فراوانی عدم تقارن چهره، انحراف تیغه بینی، فشردگی یک طرفه صورت، سوراخ بینی و گونه در بیماران دارای سندرم رترکشن دوین ایزوتروپیک به طور معنی داری بیشتر از افراد ارتوتروپیک در گروه شاهد بود (همه، 001/0<P).

نتیجه گیری

عدم تقارن چهره در بیماران مبتلا به سندرم رترکشن دوین یک طرفه ایزوتروپیک که ترن سر دارند به طور معناداری از افراد ارتوتروپیک بیشتر است.

زبان:
فارسی
صفحات:
161 تا 167
لینک کوتاه:
magiran.com/p2286928 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!