بررسی عوامل تاثیرگذار بر وفاداری به یادگیری از طریق رسانه های اجتماعی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:

پیشینه و اهداف:

 امروزه با پیشرفت ابزارهای ارتباط جمعی و رایانه ها، نفوذ و گسترش شبکه اینترنت در عرصه های مختلف زندگی انکار ناپذیر است. یکی از پدیده های بسیار فراگیری که در چند سال اخیر بر روی شبکه اینترنت به وجود آمده، پیدایش رسانه های اجتماعی است. رسانه های اجتماعی، زندگی اجتماعی و اقتصادی را تحت تاثیر قرار داده اند. گسترش رسانه های اجتماعی مورد توجه اقشار مختلف جامعه از جمله مدیران آموزشی قرار گرفته است؛ از دیدگاه مدیران آموزشی، رسانه های اجتماعی فرصت های بی بدیلی برای آموزش و یادگیری فراهم می آورد. رسانه های اجتماعی عبارت اند از گروهی از برنامه های کاربردی مبتنی بر اینترنت که با اتکا به بنیان های فناوری وب، امکان ایجاد و تبادل محتوای تولید شده توسط کاربران را فراهم می نمایند. رسانه های اجتماعی در کنار جنبه سرگرمی، برای دسترسی و انتشار اطلاعات مربوط به یادگیری مورد استفاده قرار می گیرند و استفاده از آن ها در جهت تحقق اهداف آموزشی به طور مفصل مطالعه شده است. یکی از کاربردهای رسانه های اجتماعی، یادگیری می باشد که فرآیند یادگیری در آن از طریق به اشتراک گذاری دانش اتفاق می افتد. با گسترش رسانه های اجتماعی، استفاده مناسب و کارآمد از آن اهمیت ویژه پیدا کرده است. رسانه های اجتماعی ابزاری مناسب جهت یادگیری هستند و برای داشتن جامعه ای بهتر و پیشرفته تر باید به نقش یادگیری از طریق رسانه های اجتماعی توجه ویژه نمود. یکی از مواردی که باعث توسعه یادگیری از طریق رسانه های اجتماعی می گردد، وفاداری کاربران به یادگیری از طریق رسانه های اجتماعی می باشد؛ لذا در پژوهش حاضر پیشایندهای موثر بر وفاداری به یادگیری از طریق رسانه های اجتماعی مورد بررسی قرار گرفت.

روش ها

 پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از حیث ماهیت، یک پژوهش توصیفی است. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه و جامعه آماری این پژوهش کاربران گروه تلگرامی کانون فناوری اطلاعات قم بوده اند. در این پژوهش از نمونه گیری در دسترس استفاده شد و تعداد 364 پرسشنامه جمع آوری گردید. تجزیه و تحلیل یافته ها با نرم افزارهایSPSS  و LISREL انجام شده است.

یافته ها

یافته های پژوهش نشان داد که بیش از 95 درصد جامعه آماری مورد بررسی دارای تحصیلات دانشگاهی بوده اند و تمام فرضیه های پژوهش مورد تایید واقع شد.

نتیجه گیری

نتایج پژوهش نشان می دهد که دو شاخص سنجش وفاداری به یادگیری از طریق رسانه های اجتماعی (تمایل رفتاری به ادامه استفاده از آن و تمایل به توصیه به دیگران) تحت تاثیر رضایت از آن قرار دارند و رضایت نیز تحت تاثیر خودکارآمدی یادگیری و علاقه به یادگیری از طریق رسانه های اجتماعی قرار دارد. همچنین نتایج نشان داد، ناتوانی شناختی اینترنت معایبی دارد و باعث می گردد که خودکارآمدی و علاقه به یادگیری از طریق رسانه های اجتماعی کاهش پیدا کند. زمانی که فردی احساس خودکارآمدی یادگیری از طریق رسانه های اجتماعی داشته باشد، در خود علاقه و رضایت در یادگیری از طریق آن می یابد. همچنین، علاقه به یادگیری از طریق رسانه های اجتماعی باعث رضایت به یادگیری از طریق آن می گردد و در نهایت، در صورتی که فرد رضایت از یادگیری را در خود دریابد، تمایل رفتاری به ادامه استفاده از رسانه های اجتماعی و تمایل به توصیه به دیگران دارد.از طریق موارد ذکر شده، گسترش رسانه های اجتماعی به عنوان یک ابزار یادگیری امکان پذیر است و این موضوع سبب مزایای زیادی از جمله کاهش هزینه های یادگیری، کاهش زمان صرف یادگیری، گسترش یادگیری به صورت عادلانه و بهبود یادگیری می گردد.

زبان:
فارسی
صفحات:
291 تا 301
لینک کوتاه:
magiran.com/p2290897 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!