دیدگاه مادران در مورد طب سنتی و مکمل در مواجهه با زردی نوزادان: مطالعه ای کیفی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

زردی نوزادان یکی از مشکلات شایع نوزادان می باشد که به علل مختلف ایجاد می شود و ممکن است منجر به عوارض مغزی و حتی مرگ آنها شود. با توجه به تاثیر باورهای مادران در ارجاع به موقع نوزادان جهت درمان و جلوگیری از عوارض وخیم آن، مطالعه حاضر با هدف شناسایی دیدگاه مادران در مورد طب سنتی و مکمل در مواجهه با زردی نوزدان انجام شد.

روش کار

این مطالعه کیفی در سال 98 با مشارکت 103 نفر از مادران با خصوصیات فردی و اجتماعی متفاوت در شهرستان نیشابور انجام شد. داده ها از طریق بحث های گروهی متمرکز و مصاحبه های فردی نیمه ساختارمند جمع آوری شدند. نمونه گیری با روش هدفمند تا زمان اشباع اطلاعات ادامه یافت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش تحلیل محتوای قراردادی و نرم افزار اطلس تی انجام گرفت. برای ارزیابی و افزایش روایی و پایایی پژوهش از روش های پیشنهادی لینکن و گوبا استفاده شد.

یافته ها

مفاهیم اصلی استخراج شده شامل باورهای پیشگیرانه و باورهای درمان محور بود. مضمون باورهای پیشگیرانه دربرگیرنده طبقه فرعی باورهای تغذیه ای محافظت کننده بود. مضمون باورهای درمان محور شامل طبقات فرعی؛ اعتقاد به طب گیاهی، اعتقادات رایج غیرگیاهی، تغذیه درمانی و درمان جایگزین بود.

نتیجه گیری

جنبه های پیشگیرانه و درمان محور طب سنتی و مکمل پیرامون مسئله زردی نوزادان از باورهای مهم مادران است. پیشنهاد می شود در برنامه ریزی ها و مداخلات سلامت به تعدیل این باورها در شکل گیری رفتار مادران در پیشگیری و درمان زردی نوزادان توجه شود.

زبان:
فارسی
صفحات:
48 تا 58
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2320419