ضرورت آموزش مراقبین خانوادگی بیماران سکته مغزی - یک مطالعه مروری

پیام:
نوع مقاله:
مقاله مروری (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

سکته مغزی شایع ترین اختلال عروقی مغز، سومین علت مرگ و دومین علت ناتوانی درکشورهای پیشرفته بوده و منجر به تغییرات جسمی، حسی، ادراکی، روانی، عملکردی و اجتماعی در زندگی افراد می شود. یکی از موارد ضروری در حمایت از بیماران دچار سکته مغزی این است که مراقبین آنان، برای کسب مهارت های ضروری جهت اجرای نقش حمایتی خود آموزش مناسب دریافت کنند،  لذا این مطالعه مروری جهت پاسخ به سوال "ضرورت آموزش به مراقبین بیماران سکته مغزی چه می باشد؟" ، انجام شد.

روش کار

این مطالعه از نوع مروری روایتی بوده و به منظور گردآوری  داده ها و دست یابی به مستندات علمی مرتبط، جستجوی الکترونیک به دو زبان فارسی و انگلیسی بصورت جداگانه و تلفیقی در محدوده زمانی سال 2000 تا 2020  با استفاده از کلید واژه های حمایت، برنامه حمایتی، مداخلات حمایتی، بار مراقبتی، مراقبین خانوادگی بیماران،  سکته مغزی، مطالعه تلفیقی، در پایگاه های اطلاعات فارسی شامل بانک تخصصی مقالات پزشکی Medlib، پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی SID، بانک اطلاعات نشریات کشور Magiran، پژوهشگاه اطلاعات و مدارک علمی ایران Iran doc و بانک اطلاعات مقالات علوم پزشکی ایران  Iran Medex و با کلید واژه هایSupport، Supportive Plan، Supprtive Intervention، Care Burden،  Caregiver، family Caregiving، Stroke، Mixed method study در پایگاه های اطلاعاتی Medline، ProQuest، Ovid، Science Directو همچنین موتور جستجوی Google scholar استفاده شد. از میان مقالات یافت شده 61 مقاله مرتبط با موضوع، وارد مطالعه شدند.

یافته ها

مطالعات مرور شده  بار مراقبتی بالا در مراقبان خانوادگی افراد مبتلا به سکته مغزی را نشان می دهد.. طول مدت بیماری، سیر پیشرونده آن و همچنین نبود درمان قطعی و ایجاد وابستگی متوسط تا شدید بیمار به مراقب، باعث دو چندان شدن فشار بار مراقبتی بر مراقبان خانوادگی می شود. سطوح بالای بار مراقبتی می تواند به اختلالاتی همچون افسردگی، اضطراب و مشکلات جسمی در مراقبان بیماران مبتلا به سکته مغزی منجر شود. همچنین شواهد نشان می دهد که استرس مداوم در مراقبان افراد مبتلا به سکته مغزی  علاوه بر افزایش بار مراقبتی ،کاهش سلامت جسمی و کیفیت زندگی پایین مراقبان را به دنبال دارد. همچنین مروری بر مطالعات فوق  نمایانگر این مطلب است که مراقبین خانوادگی بیماران مبتلا به سکته مغزی با مشکلات متعدد و چالش های زیادی از جمله عدم وجود دانش و مهارت کافی برای مراقبت، احساس ناامیدی خصوصا بعد از ترخیص بیماران روبرو هستند، بر این اساس ضروری است که از جنبه های مختلف عاطفی، اطلاعاتی، مراقبتی، آموزشی و ابزاری مورد حمایت قرار گیرند. همچنین مراقبین در حین مراقبت از این بیماران با نیازهای متعددی روبرو هستند که لازم است بر اساس رویکردهای مختلف شناختی و رفتاری مناسب بتوانند خود را با شرایط بیمار سازگارکرده و با دغدغه های کمتری مشکلات را مدیریت نمایند.

نتیجه گیری

مطالعات انجام شده نمایانگر بار مراقبتی بالا در مراقبان خانوادگی افراد مبتلا به سکته مغزی است ، بنابراین یکی از موارد ضروری در حمایت از بیماران دچار سکته مغزی این است که مراقبین آنان، برای کسب مهارت های ضروری جهت اجرای نقش حمایتی خود آموزش مناسب دریافت کنند. بر این اساس ضروری است که از جنبه های مختلف عاطفی، اطلاعاتی، مراقبتی، آموزشی و ابزاری مورد حمایت قرار گیرند.

زبان:
فارسی
صفحات:
76 تا 83
لینک کوتاه:
magiran.com/p2327441 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!