شناسایی ژن های armA،tet(39) و توالی الحاقی ISAba4 در سویه های بالینی اسینتوباکتر بامانی
در دو دهه گذشته اسینتوباکتر بامانی ب هدلیل توانایی قابل توجه در بروز عفون تها و کسب مقاومت به آنتی بیوتی کهای رایج مثل بتالاکتامها، آمینوگلیکوزیدها و تتراسایکلین ها، به عنوان یک پاتوژن بالینی مهم مطرح شده است. هدف این مطالعه، مشخص کردن الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی و شیوع فراوانی ژن های مقاومت (armA، tet (39 و توالی الحاقی ISAba4 در ایزوله های اسینتوباکتر بامانی جداشده از بیاران سوختگی در بیمارستان شهید مطهری تهران است.
92 اسینتوباکتربامانی از زخم سوختگی بیماران بستری در بیمارستان شهیدمطهری تهران جدا شد. ابتدا با استفاده از تست های bla آزمایشگاهی و میکروب شناسی، ایزوله های اسینتوباکتر تشخیص داده و سپس برای شناسایی گونه باکتری از رو ش مولکولی شناسایی حضور ژن OXA-51 استفاده شد. الگوی حساسیت آنتی بیوتیک به روش دیسک دیفیوژن و حداقل غلظت مهاری رشد (MIC) به روش میکرودایلوشن براث طبق رهنمودهای CLSI تعیین شد. توزیع ژن های مقاومت (armA، tet (39 و توالی الحاقی ISAba4 در ایزوله ها با استفاده از PCR و Sequencing مشخص شد.
از میان 92 ایزوله اسینتوباکتر بامانی، درصد 6/ 95 ، درصد 2/ 89 ، درصد 9/ 97 و درصد 5/ 81 ایزوله-ها به ترتیب مقاوم به جنتامایسین، آمیکاسین،ایمی پنم و تتراسایکلین بودند. تمامی ایزوله ها نسبت به مروپنم مقاومت نشان دادند. ژن armA در 58 (63 درصد) ایزوله ها یافت شد؛ در حالی که (93) tet در تمامی ایزوله ها و توالی الحاقی ISAba4 فقط در درصد 2/ 3 از آن ها یافت شد.
این مطالعه توزیع به نسبت بالایی از ژن های (armA، tet(39 و توالی الحاقی ISAba4 را در ایزوله های بالینی اسینتوباکتر بامانی نشان می دهد؛ نکته ای که می تواند منجر به ایجاد نگرانی و هزینه های بهداشتی غیرقابل جبران شود. مدیریت تجویز دارو، شناخت الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی در اسینتوباکتر بامانی و بررسی اپیدمیولوژی مولکولی می تواند در مقابله با مقاومت آنتی بیوتیکی موثر باشد.