مروری بر کاربردهای هوش مصنوعی در شناسایی و مقابله با بیماری همه گیر کووید-19

پیام:
نوع مقاله:
مقاله مروری (بدون رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

در اواخر سال 2019 با شیوع بیماری نوظهور کووید-19 و در ادامه با پاندمی و همه گیر شدن آن، سراسر جهان درگیر این بیماری شدند. به همین منظور پژوهشگران در حوزه های مختلف، در جست و جوی کشف راه حل مشکلات مرتبط با کنترل و مدیریت بحران های به وجود آمده هستند. قدرت انتقال ویروس کرونای جدید باعث جلب توجه کارشناسان در استفاده از هوش مصنوعی برای شناسایی و مقابله با این همه گیری شده است. هوش مصنوعی اشاره به نرم افزارهایی دارد که علاوه بر تجزیه و تحلیل داده ها می تواند قدرت تصمیم گیری داشته باشد.در این مطالعه به بررسی استفاده های هوش مصنوعی در زمان پاندمی بیماری کووید-19 پرداخته شده است. 

مواد و روش ها

این تحقیق از نوع نظری و از لحاظ روش به شیوه مروری با جست و جوی کلمات کلیدی هوش مصنوعی، بیماری همه گیر، کووید-19 ، در پایگاه های داده های  اینترنتی pubmed , SID , scopus , sciensce direct و همچنین موتور جستجوگر google scholar  انجام گرفته است. پس از اعمال معیارهای ورود و خروج11 مقاله از میان 37 مقاله برای بررسی انتخاب شدند.

یافته ها

در مطالعات بررسی شده به توصیف هوش مصنوعی و گاربرد آن در پزشکی، ویروس کرونا و علایم و نحوه انتقال، مزیت های استفاده از هوش مصنوعی در بحران همه گیری کرونا و کمک به تشخیص سریع، مانیتورینگ مراحل درمان، اپیدمیولوژی و رد یابی مناطق آلوده، مدیریت سیستم دارویی، کاهش حجم کار پرسنل درمانی، روش های تشخیص قطعی کووید 19 مبتنی بر هوش مصنوعی و برنامه های آزمایشگاهی با تاکید بر هوش مصنوعی اشاره شده است. است. از هوش مصنوعی در تشخیص سریع، نظارت بر افراد مبتلا به کووید- 19 ، توسعه درمان، تسهیل تحقیقات، پیشگیری، طراحی دارو و واکسن می توان استفاده نمود. نرم افزار مبتنی بر هوش مصنوعی از شبکه های هوشمند طراحی شده برای تقلید از فرایندهای تفکر انسان استفاده می کند.

بحث و نتیجه گیری

  هوش مصنوعی می تواند الگوی فراتر از قوانین تعریف شده را بشناسد و حجم قابل توجهی از اطلاعات را از آنچه انسان می تواند مدیریت کند تجزیه و تحلیل نماید.سیستم های مبتنی بر هوش مصنوعی این امکان را فراهم می کند که بتوان موارد مشکوک به کووید-19 را با کمترین تماس پرسنل درمانی با بیماران مورد شناسایی قرار داد، و ادامه روند درمانی را تحت نظارت گرفت.

زبان:
فارسی
صفحات:
52 تا 65
لینک کوتاه:
magiran.com/p2422221 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!