آسیب شناسی سیستم ارزیابی منابع تامین (سمتا) سامانه مدیریت تامین کنندگان دفاعی نیروهای مسلح

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

شناسایی آسیب های سیستم ارزیابی منابع تامین نیروهای مسلح موجب می‌شود تا سازمان برای مقابله و اصلاح وضع موجود سیستم اقدام نماید. از این‌رو این پژوهش باهدف شناسایی آسیب‌ها و ارایه راهکار بهینه برای سیستم ارزیابی نیروهای مسلح انجام پذیرفت.

روش

روش شناسی به‌کاررفته در این تحقیق روش شناسی سیستم های نرم[1] (SSM) است. نمونه آماری متشکل از مدیران، خبرگان و کارشناسان ارشد مرتبط با موضوع تحقیق در حوزه ارزیابی منابع تامین نظامی و شبکه همکاران آن‌ها، به تعداد 20 نفر تعیین گردید. در گام بعدی بر اساس مراحل روش شناسی سیستم های نرم به کمک مصاحبه نیمه ساختاریافته با خبرگان و مشاهدات صورت گرفته و تجزیه‌وتحلیل و استخراج اطلاعات و تحلیل کاتوو[2] با رویکردهای نگاشت شناختی، تحلیل محتوا و ماتریس اهمیت-عملکرد[3] (IPA) با بهره گیری از نرم افزارهای تحلیلی و آماری ازجمله اس پی اس اس و ایکس مایند، وضعیت و مدل مفهومی مسیله استخراج شد.

یافته‌ها

در این تحقیق قابلیت اعتماد به‌عنوان معیاری برای جایگزینی روایی و پایایی مطرح شد که متشکل از چهار مفهوم جزیی تر قابلیت اعتبار، قابلیت انتقال، قابلیت تایید و اطمینان پذیری است. مولفه‌های مهم و تاثیرگذار شناسایی‌شده در سیستم ارزیابی منابع تامین نظامی (16 مولفه) بر اساس نتایج به‌دست‌آمده با استفاده از ماتریس اهمیت-عملکرد (IPA) رتبه بندی گردید.

نتیجه‌گیری

تحلیل‌ها نشان داد که دو مولفه ارزیابی صلاحیت فنی-دانشی و حفاظتی‌امنیتی به‌عنوان موارد بااهمیت و در اولویت برای بهبود و برنامه های اصلاحی قرار گرفتند و سایر مولفه‌های مطرح‌شده شامل: پایش مداوم و مستمر شبکه همکاران، شناسایی ظرفیت های جدید موردنیاز نیروهای مسلح، رسیدگی به مسایل و مشکلات شبکه، ارتقاء و توانمندسازی شبکه همکاران از طرق مختلف، ایجاد و بروز رسانی بانک اطلاعاتی شبکه (هسته-شبکه)، ارایه خدمات، تسهیلات و مشاوره‌های تخصصی، بروز رسانی شاخص ها و مولفه‌های ارزیابی، ارزیابان و بازیگران سیستم سمتا، ارزیابی صلاحیت شرکت های دانش‌بنیان، عملکرد کارگزاران سمتا در نیروهای مسلح، معرفی قابلیت ها و ظرفیت های شبکه، تدوین شیوه نامه ها و دستورالعمل ها، معیارهای ارزیابی(معیار ساختاری و عملکردی) و ساختار مرکز سمتا و کارگزاری ها در اولویت های بعدی قرار گرفتند و درنهایت بر اساس گام های تعریف‌شده، راهکارهای بهبود بهینه و اجرایی پیشنهاد گردید.

زبان:
فارسی
صفحات:
45 تا 84
لینک کوتاه:
magiran.com/p2450266 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!