الگوهای طراحی باغ های ایرانی در رابطه با مولفه های اقلیم گرم و خشک بیابانی (BWhs) نمونه های موردی: باغ های دولت آباد یزد و فین کاشان

پیام:
نوع مقاله:
مطالعه موردی (بدون رتبه معتبر)
چکیده:

منطقه بیابانی(BWhs) از گرم و خشک ترین مناطق اقلیمی در جهان است که به علت شرایط محیطی نیازمند داشتن الگوها و ضوابطی خاص جهت دستیابی به آسایش حرارتی می باشد و توجه به مولفه های اقلیمی در طراحی معماری و منظر می تواند در تعدیل شرایط محیطی این منطقه موثر واقع شود. باغ ایرانی به عنوان الگو و پارادایمی از منظر تاریخی این سرزمین، پاسخگوی بسیاری از اهداف اقلیمی در گستره وسیع گرم و خشک بیابانی فلات مرکزی ایران بوده است که شامل کاهش دما، افزایش رطوبت و کنترل بادهای نامطلوب می باشند. از این رو به کارگیری الگوهای اقلیمی در معماری عناصر طبیعی و مصنوع باغ ایرانی در طراحی منظر و فضاهای سبز شهری می تواند موجب ارتقای آسایش محیطی شود. این مقاله با بررسی تطابق الگوهای طراحی باغ های دولت آباد و فین واقع در شهرهای گرم و خشک بیابانی یزد و کاشان با مشخصات اقلیمی این مناطق، ضمن مطالعه عناصر طبیعی (آب و گیاه) و مصنوع (کوشک) آن ها و مقایسه این باغ ها با یکدیگر، تاثیرپذیری این الگوها از اقلیم محلی را مورد بررسی قرار می دهد. پژوهش حاضر در زمره پژوهش های کاربردی و هدف نهایی آن شناخت الگوهای اقلیمی در طراحی باغ های مناطق گرم و خشک بیابانی می باشد. روش تحقیق این پژوهش به صورت توصیفی- تحلیلی از طریق نظریه داده بنیاد با استخراج داده ها از باغ های دولت آباد و فین در اقلیم گرم و خشک بیابانی(BWhs) است. گردآوری داده ها در دو بخش مطالعات اسنادی و تحلیل مدارک مربوط به این باغ ها از بعد کالبدی می باشد. بررسی تطبیقی مشخصه های این باغ ها با مولفه های اقلیم محلی و نیز با یکدیگر با رویکرد اقلیمی نشانگر آن است که الگوهای طراحی باغ های دولت آباد یزد و فین کاشان در انطباق با مولفه های اقلیمی منطقه گرم و خشک بیابانی (BWhs) بوده و شباهت ها و تفاوت های اقلیمی در مقیاس محلی، موجب شباهت ها و تفاوت های میان این دو باغ شده است.

زبان:
فارسی
صفحات:
1 تا 22
لینک کوتاه:
magiran.com/p2456489 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!