بررسی رابطه بین محل جفت و وقوع پره اکلامپسی در زنان باردار مراجعه کننده به بیمارستان کوثر قزوین

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

پره اکلامپسی به فشارخون بالا و وجود پروتیین در ادرار پس از هفته 20 حاملگی اطلاق می گردد. برخی مطالعات نشان می دهند که با بررسی محل جفت در حاملگی ها می توان وقوع پره اکلامپسی، زایمان زودرس و اختلال رشد جنین را پیش بینی کرد. مطالعه حاضر با هدف بررسی رابطه بین محل جفت و وقوع پره اکلامپسی انجام شد.

روش کار: 

این مطالعه مقطعی و آینده نگر در سال 1398 بر روی 325 زن باردار با سن حاملگی 22-18 هفته در بیمارستان کوثر قزوین انجام شد. اطلاعات پرسشنامه شامل محل جفت، سن بارداری، جنسیت نوزاد، محدودیت رشد جنین و وقوع زایمان زودرس بود. سپس محل قرارگیری جفت با سونوگرافی مشخص گردید و جفت های دارای موقعیت قدامی، خلفی و فوندال در گروه مرکزی و جفت های لترال راست و چپ در گروه جفت جانبی قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 22) و آزمون های کای دو و رگرسیون لوجستیک انجام گرفت. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

یافته ها:

 جفت فوندال نسبت به جفت قدامی باعث کاهش بروز محدودیت رشد جنین شد (044/0=p). جفت خلفی در بروز زایمان زودرس نسبت به جفت قدامی باعث افزایش بروز شد (041/0=p). در مطالعه حاضر بین محل جفت و وقوع پره اکلامپسی ارتباط معناداری وجود نداشت (680/0=p).

نتیجه گیری

با انجام سونوگرافی تعیین محل جفت در ماه های اول بارداری می توان بروز بارداری های در معرض زایمان زودرس و اختلال رشد جنین را پیش بینی کرد، اما تعیین محل جفت نمی تواند در پیشگویی بروز پره اکلامپسی تعیین کننده باشد.

زبان:
فارسی
صفحات:
27 تا 34
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2462922