تبیین علی مهارت اجتماعی فرزندان بر اساس سرمایه اقتصادی با توجه به نقش واسطه ای سرمایه اجتماعی خانواده در بین والدین دانش آموزان مقطع ابتدایی شهر یزد

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (بدون رتبه معتبر)
چکیده:
افرادی که فرصت های اجتماعی شدن با دیگران را کمتر تجربه می کنند، مهارت های اجتماعی کمتری دارند و با شکست در اجتماعی شدن از تعاملات اجتماعی نیز اجتناب می کنند. خانواده در فراهم آوردن فرصت های اجتماعی شدن و شکل گیری مهارت اجتماعی در فرزندان نقش بسیار مهمی دارند، ازاین رو هدف پژوهش حاضر تبیین علی مهارت اجتماعی فرزندان بر اساس سرمایه اقتصادی با توجه به نقش واسطه ای سرمایه اجتماعی خانواده بود. روش پژوهش از نوع توصیفی -همبستگی است. جامعه آماری والدین دانش آموزان مقطع ابتدایی مدارس دولتی شهر یزد در سال تحصیلی 1399-1400 بودند. ‏حجم نمونه بنا بر نظر کلاین (2015) مبنی بر انتخاب حجم نمونه بر اساس ملاک 5/2 تا 5 برابر تعداد گویه ها، 500 نفر در نظر گرفته شد. روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای بود که ‏درنهایت از این تعداد 419 نفر پرسشنامه ها را تکمیل کردند.‏‎ ابزار پژوهش شامل پرسشنامه های مهارت های اجتماعی گرشام و الیوت (1990)، سرمایه اجتماعی خانواده اکبری (1393) و پرسشنامه محقق ساخته سرمایه اقتصادی بود. جهت تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار spss نسخه 23 و همچنین جهت انجام معادلات ساختاری از نرم افزار AMOS استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد تاثیر مستقیم سرمایه اقتصادی بر مهارت اجتماعی (015/0= p؛ 25/0-=β) به صورت منفی معنی دار است و سرمایه اقتصادی به طور مثبت و مستقیم پیش بینی کننده سرمایه اجتماعی خانواده (002/0= p؛ 55/0=β) است. سرمایه اجتماعی خانواده به طور مستقیم پیش بینی کننده مهارت اجتماعی فرزندان (002/0= p؛ 67/0=β) است. یافته ها نشان داد تاثیر غیرمستقیم سرمایه اقتصادی بر مهارت اجتماعی فرزندان به واسطه سرمایه اجتماعی خانواده (002/0= p؛ 37/0=β) معنی دار است و با توجه به شاخص شمول واریانس (100%=VAF) این نقش میانجی گری کامل است. شاخص های برازش محاسبه شده در دامنه قابل قبولی قرار دارند (95/0‏NFI=‎، 049/0‏RMSEA= ‎‏‎‏). در مدل پژوهش حاضر ضریب تبیین مهارت اجتماعی (33/0=R2) و سرمایه اجتماعی (30/0=R2) است. بر اساس نتایج پژوهش حاضر می توان نتیجه گرفت که سرمایه اقتصادی به تنهایی نقش مثبتی در مهارت اجتماعی فرزندان ندارد و این سرمایه وقتی با سرمایه اجتماعی خانواده همراه می شود می تواند منجر به مهارت اجتماعی در فرزندان گردد.
زبان:
فارسی
صفحات:
95 تا 110
لینک کوتاه:
magiran.com/p2483983 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!