بررسی رابطه بین تفکر انتقادی و باورهای دینی دانشجویان پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
سابقه و هدف

پرورش تفکر انتقادی یکی از مهم ترین اهداف آموزش عالی در هر کشوری است. با توجه به مباحث جنجال برانگیز پیرامون نقش مذهب و باورهای دینی در زندگی انسان و گزارشاتی مبنی بر تاثیرپذیری تفکر انتقادی از باورهای دینی، این پژوهش با هدف بررسی رابطه بین تفکر انتقادی و باورهای دینی دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در سال 1399 انجام شد.

مواد و روش ها

این مطالعه توصیفی-همبستگی روی 154 نفر (79 دختر و 75 پسر) از دانشجویان رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در سال 1399 به روش نمونه گیری در دسترس انجام شد. برای جمع آوری داده ها از دو پرسش نامه استاندارد سنجش مهارت های تفکر انتقادی کالیفرنیا فرم ب و باورهای دینی Glock و Stark استفاده شد که روایی و پایایی آن ها در مطالعات مختلف تایید شده است. برای بررسی رابطه بین تفکر انتقادی و دین داری از ضریب همبستگی پیرسون و نرم افزار SPSS نسخه 18 استفاده شد و مقدار p کمتر از 05/0 به عنوان سطح معنی داری در نظر گرفته شد.

یافته ها

تعداد 75 نفر (5/48 درصد) از دانشجویان بررسی شده پسر و 79 نفر (5/51 درصد) دختر با میانگین سنی 2/3 ±1/23 بودند. میانگین نمرات تفکر انتقادی و باورهای دینی دانشجویان به ترتیب 7/4± 95/12 و 4/17± 88/76 بود. نتایج حاکی از آن بود که بین میانگین نمرات تفکر انتقادی و باورهای دینی رابطه آماری معنی داری وجود ندارد (061/0-=r، 455/0=p).

استنتاج

یافته ها نشان داد بین تفکر انتقادی و باورهای دینی دانشجویان رابطه معنی داری وجود ندارد؛ یعنی تفکر انتقادی و باورهای دینی به طور ذاتی ناسازگار نبودند و باورهای دینی برای دانشجویان در مقابل اندیشه ورزی و تفکر انتقادی محدودیت و مانع ایجاد نکرده است.

زبان:
فارسی
صفحات:
10 تا 18
لینک کوتاه:
magiran.com/p2493103 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!