بررسی میزان رضایتمندی بیماران بستری شده در بخش های کوید-19 بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در سال های 1399-1400 ؛ یک مطالعه مقطعی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (بدون رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

ویروس کرونا امروزه همه جهان را در برگرفته است و علاوه بر جسم بیماران بر روان آنها نیز تاثیر گذاشته است. رضایت بیمار به عنوان یکی از شاخص های کیفیت مراقبت های سلامتی در مراکز درمانی تمامی کشور ها به حساب می آید. پژوهش حاضر با هدف بررسی میزان رضایتمندی بیماران بستری شده در بخش های کووید 19 بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در شهر زاهدان از 1 دی 1399 تا 31 خرداد 1400 انجام شده است.

روش ها

مطالعه حاضر مقطعی-تحلیلی بوده و شامل بررسی میزان رضایت مندی خدمات ارایه شده بر روی 194 بیمار مبتلا به کووید 19 بستری در بیمارستان های تابعه شهرستان زاهدان ازتاریخ 1دی 1399 تا 31خرداد 1400بود. روش نمونه گیری به صورت آسان و دسترس بود. برای جمع آوری اطلاعات پرسشنامه‌ای شامل سوالات سنجش میزان رضایتمندی بیماران تهیه شد و در اختیار بیماران قرار گرفت. پرسشنامه متشکل از دو بخش بود، یک بخش شامل اطلاعات فردی شامل سن، جنسیت ، وضعیت تاهل، و میزان تحصیلات افراد و بخش و بیمارستان بستری افراد بود. بخش دوم شامل سوالاتی از میزان رضایتمندی بیمار از خدمات و شرایط بیمارستان و بخشی که در آن بستری بودند بود. بررسی های آماری با استفاده از تست های تی مستقل، من ویتنی، تحلیل واریانس آنوا یا کروسکال والیس استفاده گردید. تحلیل های آماری با استفاده از نرم افزار IMB SPSS V20.0 صورت پذیرفتند و مقدار خطای آلفای کمتر از 0.05 معنی دار در نظر گرفته شد.

یافته ها

در مجموع 194 نفر وارد مطالعه شدند. بیشترین سطح رضایتمندی به ترتیب مربوط به رضایتمندی از سرعت تشکیل پرونده و راهنمایی مسیول پذیرش (78.9%) و روشنایی اتاق خود (77.3%)، رفتار و برخورد پرستاری (69.1%) و کیفیت غذای بیمارستان (60.3%) بود. و همچنین کمترین سطح رضایت مندی مربوط به سیستم سرمایش و گرمایش اتاق (13.9%)، امکانات و تسهیلات اتاق (6.7%) و بهداشت و نظافت قسمت های مختلف بخش (2.6%) بود.

نتیجه گیری

ارتباط معنی داری بین بیمه، تاهل و جنسیت با میزان رضایتمندی بیماران وجود ندارد. اما ارتباط معنی داری بین تحصیلات، بخش و بیمارستان با میزان رضایتمندی بیماران مشاهده شده است . با توجه به متوسط بودن میزان رضایتمندی بیماران، برای رسیدن به سطح عالی رضایت، می توان با تقویت نکات مثبت و همچنین تحلیل موارد نارضایتی بیماران در جهت ارتقا کیفیت خدمات درمانی و غیر درمانی و رضایت بیشتر بیماران گام برداشت.

زبان:
فارسی
در صفحه:
26
لینک کوتاه:
magiran.com/p2494027 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!