عوامل موثر بر اعتماد در سالمندان بر اساس داده های فاز دوم عدالت شهری و ابزار پاسخگویی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

اعتماد یکی از مولفه های اجتماعی موثر بر سلامت سالمندان است. با توجه به اهمیت اعتماد، این مطالعه با هدف بررسی عوامل موثر دموگرافیک، اقتصادی-اجتماعی و سلامت بر اعتماد در سالمندان بالای 60 سال انجام شد.

روش کار

این مطالعه مقطعی با استفاده از داده های فاز دوم عدالت شهری و ابزار پاسخگویی Urban Health equity and response tool-2 Urban HERAT-2 روی 5760 سالمند انجام شد. وضعیت اقتصادی خانوار به روش تحلیل مولفه های اصلی و بر اساس متغیر های تسهیلات و لوازم زندگی سنجیده شد. سپس با استفاده از متغیر های دموگرافیک و اقتصادی-اجتماعی نظیر نمره اقتصادی خانوار، شغل، قومیت، تحصیلات و سلامت جسمی خودگزارش شده و سلامت روان در رگرسیون خطی مدل تبیین کننده اعتماد با نرم افزار STATA ارایه شد.

یافته ها:

 نتایج نشان داد متغیرهای لوازم و تسهیلات زندگی 58/0 واریانس نمره اقتصادی خانوار را تبیین می کنند. همچنین وضعیت تاهل، کارگر فصلی، کارگر دایمی و نسبتا فقیر بودن سالمندان با کاهش اعتماد در سالمندان و توانایی خواندن و نوشتن سالمند، سلامت جسمی خودگزارش شده خوب و بدون تغییر با افزایش اعتماد در سالمندان همراه بود. متغیر های سن، جنس، بازنشستگی، قومیت و سلامت روان نیز با اعتماد سالمندان مرتبط نبود.

نتیجه گیری

متغیرهایی نظیر مشاغل کارگری، تحصیلات کم و وضعیت اقتصادی نامناسب عوامل موثر بر اعتماد در سالمندان بودند. یافته های این مطالعه نشان داد بین اعتماد نهادی و بین گروهی در سالمندان ارتباطی وجود ندارد که این نیازمند توجه سیاست گذاران است.

زبان:
فارسی
صفحات:
52 تا 58
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2510888 
سامانه نویسندگان
  • دکتر محسن اسدی لاری
    نویسنده (2)
    دکتر محسن اسدی لاری
    استاد اپیدمیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
  • دکتر وحید راشدی
    نویسنده (4)
    دکتر وحید راشدی
    استادیار مرکز تحقیقات سالمندی ایران، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران
اطلاعات نویسنده(گان) توسط ایشان ثبت و تکمیل شده‌است. برای مشاهده مشخصات و فهرست همه مطالب، صفحه رزومه را ببینید.
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)