بکارگیری درمانی تکنولوژی واقعیت افزوده و مجازی در بخش اورژانس؛ مرور نظام مند بر مطالعات انجام شده در دنیا

پیام:
نوع مقاله:
مقاله مروری (بدون رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

 پیشرفت های حوزه فناوری در زمینه مجازی سازی امروزه باعث به وجود آمدن ابزارهایی شده است که به راحتی می تواند، تداعی کننده حضور بیمار در شرایطی جذاب تر از موقعیت فعلی باشد و یا با اضافه نمودن اطلاعاتی به دنیای واقعی درک واقعیت را عمیق تر سازد. تکنولوژی واقعیت مجازی و واقعیت افزوده دو دهه است که به طور جدی وارد حوزه پزشکی شده است. بخش اورژانس نیز با ویژگی های خاص خود توانسته است این ابزار را به خدمت گیرد؛ لذا پژوهش حاضر سعی دارد مروری نظام مند بر بکارگیری درمانی تکنولوژی واقعیت افزوده و مجازی در بخش اورژانس داشته باشد.

روش کار

 این پژوهش مبتنی بر یک مرور نظام‌مند می باشد که ارزیابی کیفیت مقاله ها با استفاده از چک لیست استاندارد STROBE، صورت گرفت. مطالعات اولیه انجام شده، از طریق مقاله هایی که در زمینه بکارگیری درمانی واقعیت مجازی و واقعیت افزوده در بخش اورژانس؛ در پایگاه‌های اطلاعاتی فارسی زبان؛ SID ، Magiran و پایگاه‌های انگلیسی زبان؛ Science Direct، PubMed، Scopus  و موتور جستجوگر Google Scholar تا پایان ماه سپتامبر سال 2022، بدون محدودیت تاریخ شروع مطالعات انجام شد. کلید واژه‌های اورژانس، فوریت های پزشکی، واقعیت مجازی، واقعیت افزوده، واقعیت ترکیبی به زبان فارسی و کلید واژه ها و عبارات Emergency, Augmented Reality, Virtual Reality, Mixed Reality, Treatment,Cure, Therapy, Medical, EMS,MR ,VR, AR  به صورت ترکیب واژگان مد نظر قرار گرفت.

یافته ها

 از میان 14 مطالعه مورد بررسی، بیشترین تعداد مطالعات استخراج شده با 4 مقاله در کانادا انجام شده است؛ و اکثرا به روش مداخله ای آینده نگر به صورت تصادفی و کنترل شده بود. بیشترین مطالعات با 10 مقاله در حوزه ارایه خدمات اورژانسی به کودکان و نوجوانان زیر 18 سال بودکه مولفه های تاثیر پذیر از تکنولوژی مجازی سازی عبارت بودند از: کاهش درد، مدیریت اضطراب و پریشانی، بهبود پارامترهای همودینامیک، کنترل ترس و خشم. درمیان مقالات مورد بررسی هیچ مطالعه ای از ابزارهای واقعیت افزوده یا واقعیت ترکیبی استفاده نکرده بودند.

نتیجه گیری

 برآیند مطالعات جمع آوری شده در بکارگیری درمانی مجازی سازی نشان می دهد که تاکنون این ابزار تاثیرات معناداری بر کنترل عواطف و بهبود پارامترهای همودینامیک داشته است. تحلیل مکانیسم اثر واقعیت مجازی در گروه های مختلف می تواند به ایجاد رابطه علت و معلولی و استفاده هدفمند از این ابزارها کمک بیشتری کند. همچنین لازم است این ابزارها به گونه ای طراحی شوند که استفاده از آن مانع انجام رویه های معمول در بخش اورژانس نشود.

زبان:
فارسی
در صفحه:
41
لینک کوتاه:
magiran.com/p2514766 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!