اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر کاهش تنظیم هیجان، رفتار پرخاشگرانه و خودزنی دانش آموزان
دوران نوجوانی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و روش درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد می تواند تاثیر مثبتی بر رفتار افراد داشته باشد، بنابراین هدف تحقیق، اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر کاهش تنظیم هیجان، رفتار پرخاشگرانه و خودزنی دانش آموزان بود.
روش پژوهش شبه آزمایشی بود و جامعه آماری شامل دانش آموزان نوجوان دارای خودزنی مراجعه کننده به هسته مشاوره مدارس و ارجاع داده شده به اورژانس بیمارستان شهر زاهدان در سال 1400 بود. روش نمونه گیری به صورت تصادفی ساده بود که شامل 40 نفر در سه گروه (20 نفر با روش درمان پذیرش و تعهد و 20 نفر به عنوان گروه کنترل) بود. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه های تنظیم شناختی هیجان گرانفسکی و همکاران (2003)، پرخاشگری AGQ، آسیب به خود سانسون و همکاران (SHI) بود. گروه آزمایش مداخله روش درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد با استفاده از تکنیک های درمان شناختی رفتاری در 8 جلسه یک و نیم ساعته بر اساس پکیج درمانی باند و هیز (2004) دریافت کرد. داده های بدست آمده، با استفاده از نرم افزار آماری SPSS با آزمون های تحلیل کوواریانس چند متغیره مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایج نشان داد که برنامه آموزش درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد تاثیر معناداری بر بهبود تنظیم هیجان و کاهش رفتار پرخاشگرانه و خودزنی دانش آموزان داشت.
با توجه به نتاج مطالعه می توان اذعان داشت که می تواند استفاده از رویکرد درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد می تواند به عنوان برنامه درمانی موثر مورد توجه روانشناسان و مشاوران قرار گیرد.
-
طراحی برنامه آموزش خودتنظیمی و تاثیر آن در انگیزش تحصیلی و باورهای انگیزشی دانش آموزان شاهد و ایثارگر دختر و پسر دبیرستان های شاهد شهرستان زاهدان
محمدرضا زاهد شیخی، حسین مهدیان*،
مجله مطالعات روانشناسی تربیتی، پاییز 1403 -
The Role of the Meaning of Life in the Death Anxiety and Suicidal Thoughts of Women with Cancer
Hedyeh Mansoori, *
Journal of Obstetrics, Gynecology and Cancer Research, May-Jun 2024