شیوع اختلال وسواس فکری-عملی در بیماران بستری شده و بهبود یافته ی مبتلا به کووید-19 و رابطه ی آن با وضعیت اجتماعی-اقتصادی
بیماری کووید-19 و شیوع گسترده آن در جوامع باعث تغییرات زیادی در سبک زندگی و عادت های بهداشتی و سلامتی افراد شده است. پژوهش حاضر با هدف تعیین میزان شیوع اختلال وسواس فکری-عملی در بیماران بستری شده و بهبود یافته ی مبتلا به کووید-19 و رابطه ی آن با وضعیت اجتماعی-اقتصادی اجرا شده است.
479 نفر با سابقه بستری در بیمارستان به دلیل ابتلا به کووید-19 مورد بررسی قرار گرفتند. در این پژوهش از پرسشنامه های وسواس فکری-عملی مادزلی(1977)، وضعیت اجتماعی-اقتصادی قدرت نما (1392) و چک لیست محقق ساخته معیارهای تشخیصی اختلال وسواس فکری-عملی براساس DSM-5 استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها به کمک نرم افزار SPSS 21 و اجرای آزمون کای دو و آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون توکی انجام شد.
میزان شیوع کلی اختلال وسواس فکری-عملی برابر 20/19درصد بود. جنسیت، سن و وضعیت اجتماعی-اقتصادی با ابتلا به اختلال رابطه معنی داری داشتند. اختلال وسواس فکری-عملی در زنان، گروه های سنی 38-18 و 58-38 و در افراد با وضعیت اجتماعی-اقتصادی خیلی بالا و بالا شیوع بیشتری داشت.
میزان شیوع اختلال وسواس فکری-عملی در افرادی که وضعیت شدید و حاد ابتلا به کووید-19 را تجربه کرده اند و در بیمارستان بستری شده اند، بالاتر از شیوع این اختلال در جمعیت عمومی است. میزان شیوع اختلال وسواس فکری-عملی در وضعیت های مختلف اجتماعی-اقتصادی متفاوت است.