مقایسه اثر ژل آلوئه ورا با نرمالسالین بر بهبودی زخم فشاری درجه دو

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

امروزه زخم فشاری به یکی از معضلات جدی در درمان ومراقبت از بیماران تبدیل گردیده که علاوه بر به تعویق انداختن بهبودی بیمار، هزینه های زیادی را به بیمار و خانواده وی تحمیل می کند. این پژوهش با هدف مقایسه تاثیر پانسمان با ژل آلویه ورا با نرمالسالین بر ترمیم زخم فشاری بیماران بستری در مراکز درمانی شهر اراک انجام شد.

روش کار

در این کارآزمایی بالینی تصادفی که در سال 1400 در بیمارستان های امیرالمومنین و ولی عصر (عج) اراک انجام شد. 60 بیمار با زخم فشاری درجه 2، انتخاب و پس از اخذ رضایت کتبی آگاهانه به روش تصادفی ساده به دو گروه آزمایش و کنترل (نرمالسالین) تقسیم شدند. گروه مداخله با ژل آلویه ورا به قطر 5 میلی متر وگروه کنترل با نرمالسالین پانسمان شدند. پس از کسب رضایت نامه کتبی اگاهانه ازدو گروه، با استفاده از ابزار ارزیابی زخم بتس جنسن پارامترهای مربوط به زخم در روز اول، هفتم وپانزدهم مورد بررسی قرار گرفت. اطلاعات با نرم افزار آماری SPSS نسخه 17 وآزمون آماری REMANOVA وکای دو آنالیز شدند.

یافته ها

میانگین و انحراف معیار روز اول و پانزدهم ژل آلویه ورا در گروه مداخله به ترتیب 518/0 ± 896/ 30 و 617/0± 658/13 و در گروه کنترل (نرمالسالین) به ترتیب 381/0± 329/31 و 584/0 ± 588/19 بود که تفاوت معنی دار در روز 15 داشتند (009/0 = P، 512/487 = F).

نتیجه گیری

پانسمان با ژل آلویه ورا در مقایسه با پانسمان با نرمال سالین با عث تسریع بیشتر روند بهبودی زخم فشاری شد؛ لذا با توجه به عدم وجود عوارض جانبی، راحتی تهیه و کاربرد آسان ژل آلویه ورا، مصرف آن می تواند در ترمیم زخم فشاری مفید باشد.

زبان:
فارسی
صفحات:
50 تا 59
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2593470 
سامانه نویسندگان
  • محمد رستم خانی
    نویسنده (2)
    محمد رستم خانی
    مربی دپارتمان پرستاری، دانشکده علوم پزشکی خمین، خمین، ایران، دانشکده علوم پزشکی خمین
  • مجتبی احمدلو
    نویسنده (3)
    مجتبی احمدلو
    پژوهشگر بیمارستان امیر المومنین - واحد توسعه تحقیقات بالینی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران
اطلاعات نویسنده(گان) توسط ایشان ثبت و تکمیل شده‌است. برای مشاهده مشخصات و فهرست همه مطالب، صفحه رزومه را ببینید.
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)