بهینه سازی زمانی و هندسی ظرفیت تقاطعات چراغ دار به روش برنامه ریزی ریاضی صفر و یک مطالعه موردی: تقاطع جلال آل احمد - آریانفر تهران

پیام:
نوع مقاله:
مطالعه موردی (دارای رتبه معتبر)
چکیده:

در پژوهش حاضر، با رویکرد جدیدی به بهینه سازی عملکرد تقاطع پرداخته شده است. ترکیب متغیرهای زمانی و متغیرهای هندسی از منظر مهندسی ترافیک باعث بهبود بیشتر عملکرد تقاطع چراغ دار با هدف بیشینه سازی ظرفیت تقاطع شده است. خطوط تردد و تنظیمات چراغ به عنوان متغیرهای تصمیم در نظر گرفته شده اند و قید خطوط کوتاه نیز در مدل سازی گنجانده شده است. وجود خطوط کوتاه برای تعریض معابر بسیار پرکاربرد هستند و در بسیار از تقاطعات دیده می شوند. ظرفیت و عملکرد تقاطع به متغیرهای خطوط کوتاه رابطه بسیار معناداری در جهت مثبت و منفی دارد. در تحقیق حاضر با سه نگرش جدید: 1- در نظر گرفتن متغیرهای هندسی تقاطع به همراه متغیرهای زمان بندی و فازبندی چراغ؛ 2- در نظر گرفتن خط کوتاه و اثر آن؛ 3- استفاده از برنامه ریزی ریاضی صفرویک برای بهینه سازی؛ ظرفیت تقاطع بزرگراه جلال آل احمد و بلوار آریانفر بیشینه شدند و کارایی تقاطع حدود چهارده درصد افزایش یافت. به منظور اعتبار سنجی مدل و بررسی رفتار تقاطع مدل در نرم افزار سینکرو شبیه سازی شد و ظرفیت، زمان سفر و میزان تاخیر تقاطع برآورد شد.

زبان:
فارسی
صفحات:
39 تا 51
لینک کوتاه:
magiran.com/p2624368 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!