نامه به سردبیر: عوارض طولانی مدت کرونا

نویسنده:
پیام:
نوع مقاله:
نامه (دارای رتبه معتبر)
چکیده:

سردبیر محترم
عوارض طولانی مدت کرونا یا سندرم کرونای طولانی یا 1 به مجموعه ای از علایم جدید، یا عدم بهبود علایم PASC قبلی و یا تشدید علایم قبلی کووید پس از یک ماه از ابتلا به کووید گفته می شود. اغلب علایم طی 12 هفته بعدی بهبود می یابند، اما امکان دارد مدت بیشتری طول بکشد (یکسال) که به آن کووید مزمن گفته می شود (1). علایم کووید 19 طیف وسیعی از علایم روانی و فیزیکی مانند: اختلالات اتونوم (تپش قلب پس از بیماری) یا سرفه های طول کشیده، اختلالات شناختی، بدن درد طول کشیده و بدون علت و... را شامل می شود. این عوارض در زنان نسبت به مردان بیش تر و شایع تر می باشد. به طور کلی 5 الی 30 درصد افراد پس از ابتلا به کووید دچار عوارض طولانی مدت کرونا می شوند. بر اساس از هر 5 نفر بالغین مبتلا به کووید- 19 یک نفر CDC
گزارش ٪19-18) از عوارض طولانی مدت کرونا که طی سه ماه از) .(شروع بیماری بهبود نیافته اند، رنج می برند (2 حدود 8 درصد از بالغین در امریکا (یک مورد از هر 12 مورد) که در گذشته مبتلا شده اند یا کرونا در آنها تشخیص داده نشد، از عوارض کرونای طولانی رنج می برند. حدود 1,9 الی 2,1 درصد از جمعیت امریکا (3 الی 5 میلیون نفر) از عوارض شدید کرونا طولانی مدت که منجر به اختلال در زندگی آنها شده است، رنج می برند. گرچه کرونا تمام ارگان های بدن را درگیر می نماید ولی مغز یکی از ارگان های شایع می باشد که ممکن است دچار عوارض طولانی مدت کرونا گردد. مهم ترین تظاهرات نورولوژیک و عوارض کرونا طولانی بر مغز عبارتند از:

(brain fog) - کاهش تمرکز و اختلال در قدرت تفکر
- سر درد
- اختلالات خواب
- احساس سبکی سر پس از ایستادن
(light headedness)
- احساس سوزن سوزن شدن
- افسردگی و اضطراب
- اختلالات شناختی
- اختلالات حافظه
گرچه اضطراب شایع ترین اختلال خلقی پس از ابتلا به کرونا می باشد، اما افسردگی نیز دومین اختلال خلقی شایع پس از کرونا طولانی می باشد. حدود 22 درصد افراد پس از بستری در بیمارستان از افسردگی و اضطراب و حدود 23 درصد از اختلالات روانی و خلقی به مدت سه ماه بعد از کرونا شکایت داشتند. به طور کلی بروز افسردگی و اختلالات خلقی و روانی پس از کرونا طولانی نسبت به سایر بیماری های ویروسی مانند انفولانزا بیشتر گزارش شده است (3). از دیگر ارگان های درگیر در کرونا طولانی که بیشتر تحت تاثیر قرار گرفته اند می توان به ریه و دستگاه گوارش اشاره کرد. بهترین روش پیشگیری از ابتلا به عوارض طولانی مدت کرونا یا کرونا طولانی، واکسیناسیون و درمان زود هنگام کرونا می باشد. تزریق واکسن نه تنها منجر به تشدید علایم کرونای طولانی مدت نمی شود، بلکه در بسیاری از افراد نقش موثری در بهبود و کاهش عوارض طولانی مدت کرونا نیز دارد. همچنین تزریق واکسن پیش از ابتلا به کرونا، از بروز علایم کرونا طولانی یا کرونای طولانی مدت جلوگیری می کند.
هیچ تست شناخته شده ای جهت تشخیص قطعی و تایید عوارض پس از کرونا یا کرونای طولانی مدت وجود ندارد. گرچه بسیاری از عوارض طولانی مدت کرونا و کرونا طولانی طی سه ماه و بدون نیاز به اقدام تشخیصی اضافی و تنها با درمان های حمایتی بهبود می یابند، اما در صورت طول کشیدن علایم بیشتر از سه ماه انجام اقدامات تشخیصی بر حسب علامت ایجاد شده و رد سایر علل ضروری است.

زبان:
فارسی
صفحات:
58 تا 59
لینک کوتاه:
magiran.com/p2633421 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!