جست وجوی ژن های حدت سالمونلا سرووار اینفنتیس جداشده از منابع طیوری
سالمونلوز به صورت گسترده، به عنوان یک بیماری همه گیر و دارای اهمیت بهداشت عمومی شناخته می شود. سالمونلا اینفنتیس توانایی ایجاد عفونت در انسان و حیوانات مختلف شامل طیور را دارد. این باکتری یکی از مهم ترین سرووارهای جداسازی شده از مناطق مختلف جهان محسوب می شود. با وجود اینکه تحقیقات مختلفی در مورد روند بیماری زایی سالمونلا اینفنتیس صورت گرفته است، اما درک علمی چندانی در این زمینه وجود ندارد.
هدف این مطالعه بررسی ژن های حدت سالمونلا اینفنتیس جداشده از منابع مختلف طیور در کشور ایران است.
در این مطالعه 54 جدایه سالمونلا اینفنتیس که از لاشه طیور، مدفوع طیور و کشتارگاه جداسازی شده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. تکنیک ملکولی PCR اختصاصی هر ژن، به منظور بررسی 6 ژن حدت مهم سالمونلا اینفنتیس (sopB, sopE, sitC, pefA, sipA, spvC) طراحی و مورد استفاده قرار گرفت.
تعداد 51 جدایه (94/4 درصد) دارای ژن حدت sopE، 49 جدایه (90/7 درصد) دارای ژن حدت sitC، 26 جدایه (48/1 درصد) واجد ژن حدت pefA، 5 جدایه (9/2 درصد) واجد ژن حدت sopB و 15 جدایه (7/درصد) واجد ژن حدت sipA بودند. همچنین ژن حدت spvC در هیچ کدام از جدایه ها مشاهده نشد.
نتیجه گیری نهایی:
در مطالعه حاضر، ویژگی های مشابه و قابل توجهی در ژن های حدت جدایه های به دست آمده از مدفوع طیور و کشتارگاه طیور مشاهده شد که ازنظر بهداشت عمومی حایز اهمیت و باعث نگرانی است. نیاز است جدایه های سالمونلا اینفنتیس بیشتری از منابع مختلف طیور و انسان مورد بررسی و تحلیل قرار بگیرند، اما یافته های این بررسی می تواند به محققان بهداشتی به منظور درک روند بیماری زایی و همه گیرشناسی سالمونلا اینفنتیس در ایران کمک کننده باشد.
-
اثر بازدارندگی cLF-chimera، یک پپتید ضدمیکروب نوترکیب، بر ویروس آنفولانزای پرندگان، تحت تیپ H9N2
معین خدایاری، محمد هادی سخاوتی، ، عباس برین، امید دزفولیان، جمشید رزمیار*
مجله طب دامی ایران، -
ارزیابی سرولوژیکی H9-RBD-Pichia، یک واکسن نوترکیب جدید آنفلوانزا، در موش BALB/c
امیر اصغری باغخیراتی، محمدهادی سخاوتی، ، کیارش قزوینی، جمشید رزمیار*
مجله طب دامی ایران،