جداسازی و شناسایی قارچ های اندوفیت درختان ممرز از برخی جنگل های حومه ساری
قارچ های درون زی قارچ هایی هستند که در لحظه نمونه برداری بدون علایم آشکاری داخل بافت گیاهی حضور دارند.گزارش های متعددی وجود دارد که استفاده از قارچ های درون زی باعث بهبود عملکرد دانه، افزایش تحمل به سرما و خشکی، مقاومت به بیمار گرهای گیاهی و حشرات گیاه خوار شده است.از این رو می توان این قارچ ها را به عنوان یک عامل کنترل زیستی در حفاظت از محصولات گیاهی، مورد استفاده قرار داد. قارچ های درون زی منبع غنی از ترکیبات آلی فعال هستند که پتانسیل استفاده از این ترکیبات آلی در پزشکی، کشاورزی و صنعت وجود دارد. لذا این تحقیق با هدف جداسازی قارچ های درون زی از درختان ممرز و شناسایی شکل ظاهری و مولکولی آن ها از جنگل های شهر ساری انجام شد.
در این تحقیق، به منظور شناسایی قارچ های درون زی ، از سرشاخه های سالم درختان ممرز طی سال های پاییز 98 و تابستان و پاییز 99 از جنگل های شهرستان ساری نمونه برداری انجام شد. در آزمایشگاه، هر نمونه سرشاخه پس از ضدعفونی و کشت روی محیطPDA به مدت یک ماه در دمای24 درجه سلسیوس و تاریکی مداوم نگهداری گردید. پس از خالص سازی جدایه های به دست آمده با استفاده از روش تک اسپور و نوک ریسه، شناسایی جدایه ها براساس ویژگی های ریخت شناسی و توالی ناحیه ITS انجام شد. برای تایید شناسایی ریخت شناسی و توالی یابی، دندروگرام مربوطه با استفاده از نسخه 7.1 نرم افزار Bioedit ویرایش شدند.
در این مطالعه 9 جنس و گونه شناسایی شدند. گونه های قارچی شامل OM117707 (Alternaria alternata)،(Aspergillus flavus) OM488258، OM141395(Botryosphaeria dothidea)،OM131770 (Diaporthe eres) ، Fusarium acuminatum) OM131729)،OM142129 (Fusarium sambucinum)، OM017151 (Mucor fragilis)، OM017148 (Neofusicoccum parvum)، OM124921 (Fulvia fulva)، بودند.
به طور کلی هدف از این پژوهش شناسایی اندوفیت های قارچی درخت ممرز بر پایه داده های ریخت شناسی و مولکولی از جنگل های مهدشت، طبقده، دارابکلا و امام زاده زید ساری واقع دراستان مازندران بود.
تنوع ، جنگل ، درختان چوبی ، درون زی ، ریخت شناسی ، ITS
-
ارزیابی فعالیت آنتی هیپوکسی عصاره متانولی خارمریم و سیلیمارین در سه مدل خفگی، خونی و گردش خونی در موش سوری
محمد اقبالی، امین بارانی، محمد حسین حسین زاده، فرشته مسکین، پروانه عطااللهی، محمد علی ابراهیم زاده*
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، فروردین 1404 -
غلبه بر مقاومت دارویی و کمک به حذف آلاینده های آبی با استفاده از نانوذرات کبالت سنتز شده به روش سنتز سبز به وسیله عصاره گیاه کوتکوتو Mentha pulegium
امین بارانی، علیرضا اسدالله زاده اصل، سیروس اسلامی، پرستو هاشمی، حمیدرضا گلی، *
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، بهمن 1403 -
The Histone Deacetylase Inhibitor Trichostatin-A Modifies the Expression of Trichothecene Mycotoxin Regulatory Gene Tri5 in Fusarium graminearum
Shiva Amin, , Amir Mousavi *, Hamidreza Zamanizadeh
Iranian Journal of Biotechnology, Summer 2024 -
ارزیابی مقاومت ارقام تجارتی چغندرقند به Pythium aphanidermatum
نازنین علاقه بند زاده، ، حمیدرضا زمانی زاده، پیمان نوروزی، سید باقر محمودی*
نشریه پژوهش های کاربردی در گیاه پزشکی، پاییز 1403