پیش بینی آلکسی تایمیا بر اساس طرح واره های ناسازگار اولیه با نقش میانجی راهبردهای تنظیم شناختی هیجان در بیماران مبتلا به اختلال شخصیت مرزی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (بدون رتبه معتبر)
چکیده:
چکیده
مقدمه
با توجه به شیوع بالا و تاثیرات منفی اختلالات شخصیت مرزی بر فرد مبتلا و جامعه، اهمیت شناخت هر چه بیشتر این اختلال و شناسایی عوامل و متغیرهای پیش بینی کننده این اختلالات احساس می شود. پژوهش حاضر با هدف پیش بینی آلکسی تایمیا بر اساس طرحواره های ناسازگار اولیه با نقش میانجی راهبردهای تنظیم شناختی هیجان در بیماران مبتلا به اختلال شخصیت مرزی انجام شد. روش پژوهش: مطالعه از نظر هدف کاربردی، از نظر زمان مقطعی، از نظر داده ها کمی و از نظر روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری بیماران مبتلا به اختلال شخصیت مرزی مراحعه کننده به مراکز مشاوره شهر همدان از اسفند ماه 1400 تا پایان خرداد 1401 بود. نمونه بر اساس فرمول فیدل و تاباچنیگ (2007) 107 نفر و به لحاظ احتیاط به 120 نفر افزایش یافت. روش نمونه گیری در دسترس و هدفمند بود. ابزار پژوهش سه پرسشنامه آلکسی تایمیا بگبی، پارکر و تیلور (1994)، طرح واره های ناسازگار اولیه یانگ (1999) و راهبردهای تنظیم شناختی هیجان گارنفسکی و کرایج (2006) بود. جهت آزمون فرضیه از روش تحلیل مسیر استفاده شد.
یافته ها
نتایج نشان داد مسیر گاما در حوزه بریدگی و طرد، خودگردانی و عملکرد مختل و گوش به زنگی بیش از حد/ بازداری به آلکسی تایمیا معنادار است. مسیر گاما از محدودیت های مختل به متغیرهای میانجی تنظیم هیجانی مثبت و مسیر گاما از بریدگی و طرد، محدودیت های مختل و دیگر جهت مندی به متغیرهای میانجی تنظیم هیجانی منفی معنادار است. مسیر بتا از مسیر تنظیم هیجانی مثبت و همچنین تنظیم هیجانی منفی به آلکسی تایمیا معنادار است.
نتیجه گیری
طرح واره های ناسازگار اولیه و راهبردهای تنظیم هیجان منفی می توانند زمینه ساز الکسی تایمیا در افراد مبتلال به اختلال شخصیت مرزی شوند. کلید واژه ها: آلکسی تایمیا، طرح واره های ناسازگار اولیه، راهبردهای تنظیم شناختی هیجان، اختلال شخصیت مرزی
زبان:
فارسی
صفحات:
23 تا 34
لینک کوتاه:
magiran.com/p2649386 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!